Elle Fashion Show: Szegedi Kata kollekciójáért már megérte

Az Elle magazin idén negyedszer rendezi meg divatshowját, melyen – mint már megszokhattuk – három külföldi és három magyar tervező mutatkozik be. Ebben a szezonban nagyon hiányoltuk a hazai tervezők őszi-téli kollekcióinak kifutós bemutatását, jó hír, hogy most megkaptuk - még job hír, hogy nem csak a szakma vehet részt a bemutatókon, hanem szombat este, egy 990 forintos belépő megváltásával bárki (a helyek függvényében) láthatja a showkat. Ha ez nem hozta meg a kedvét, hogy felálljon a díványról, akkor olvasson tovább és lapozza végig galériánkat!

Kata Szegedi nem csak printben erős

Szegedi Kata tervezőnő előszeretettel merít ihletet a kortárs művészetből, tavaszi-nyári kollekcióját például a glitch art, azaz a hibaművészet, a képmanipuláció, roncsolás és újjáteremtés inspirálta – már azt is nagyon szerettük. Most bemutatott őszi-téli kollekciójának színvilága emlékeztett a nyáriéra, megmaradt a klubkultúra hatása, a rétegzés, erőteljes strukturálás is. A kabátokon és dzsekiken Jean Arp szobrainak formái köszönnek vissza, a digitális printekért most először egy fiatal magyar festőművész, Nemes Márton felelt. Az igazán hangsúlyos kabátok és ruhák mellett uniszex bomberdzsekiket és mindig hordható kis feketéket is tervezett Szegedi: mi az összes ruháját azonnal felvennénk, de egyértelműen a kabátok és bomberek lettek a legnagyobb kedvenceink.

A Kele Clothing és az infantilizmus

Kele Ildikó és Balázs Áron 2011 óta dolgoznak a márkán, mely minőségi kötött ruháiról híres. A 2016-os őszi-téli kollekciót Kárász Ilonka illusztrációi ihlették, melyeket William Maxwell: A mennyek lakói című gyerekkönyvéhez készített. Mint mondják a tervezők, a kollekció azoknak készült, akik lélekben gyerekek maradtak. Ennek megfelelően sok szett valóban gyerekes, kantáros nadrágokban, retró hangulatú kötött pulcsikban és hálóingszerű ruhákban vonultak a kifutóra férfi és női modellek vegyesen.

Sármán Nóra és az ünnepi ruhák

Az esküvői ruháiról ismert tervezőnő 2016 őszére telére olyan kollekciót tervezett, melynek darabjait az ember különleges alkalmakra tartogatja: nem kifejezetten esküvői ruhák ezek, hanem olyan ruhák, melyeket finom anyaga, különleges szabása miatt az ember ünnepnapokra tartogat. A klasszikus fekete és fehér mellett megjelentek a virágminták, de megmaradtak a kicsit dominás/gót hangulatú fűzős megoldások és láttunk olyan ruhát, amit azért esküvőre is fel lehet venni.

A külföldi tervezők változatosan gondolkodnak

Az olasz Paolo Errico, a lengyel Elementry tervezőtrió és a francia Valentine Gautier őszi-téli kollekcióit is láthatja az Elle Fashion Shown: nagyon szerettük Errico kicsit boszorkányos, ugyanakkor modern és sötét színekben úszó szettjeit, pliszírozott szoknyáit, csillogó anyagait. Az Elementry annyira nem ragadott magával, de nagyon hasznos alapdarabokat küldtek kifutóra, és fontos számukra a méltányos kereskedelem, tehát aki náluk vásárol, tulajdonképp a fenntartható divatot támogatja. A Magyarországon már többször bemutató Gautier vad és eklektikus kollekciót tervezett télire, melyben hippis batikolás és virágos hímzések találkoznak a 80-as évek oversized fazonjaival, bombereivel, de madaras, totemmaszkos hímzéseket is felfedezhetünk az ingeken, melyek Alaszka őslakóinak világát idézik: szóval jutott egy kicsi mindenből, amivel a tervező arra szertene minket ösztökélni, hogy keljünk útra.

Mi, hol, mikor?

Mi? Elle Fashion Show

Hol? A Várkert Bazárban

Mikor? Április 16. szombat 12:00-tól 22:30-ig

Program:

Már délután egykor elkezdődnek a bemutatók, például lesz Magistral fürdőruhabemutató, 2-től pedig a külföldi tervezők ruháit nézheti meg. Az Enihorn, a Musette, a Gas Jeans és a Van Graaf is tart bemutatót a délután folyamán, de a nap fénypontja az este 9-kor kezdődő show lesz, ahol ismét meg lehet tekinteni a külföldi tervezők ruháit, majd a magyarokét is: Kata Szegedi, Kele és Sármán Nóra bemutatókkal zár az Elle Fashion Show.

Jegyár: 990 forint, a helyszínen is megváltható a jegy, de csak míg meg nem telik a helyszín.

Oszd meg másokkal is!
Mustra