StyleCouch: nem túl sportos kabát kerékpározáshoz?

style couch.png
Dívány

StyleCouch névre hallgató, divattanácsadással foglalkozó rovatunk előző részében Zsombor nevű olvasónknak segítettünk abban, hogy melyik cipő milyen nadrághoz passzol, most pedig Kata kérését igyekszünk teljesíteni, aki bringa- és egyben irodakompatibilis kabátot keres.

„Tudnátok nekem olyan átmeneti kabátot ajánlani, ami vízálló, viszonylag jól lehet benne mozogni (itt például városi biciklizésre gondolok), de azért karcsúsított, és nem az nagyon sportos fazon? Rendes tavaszi/őszi kabátra gondolok, ami azért strapabíró, és ha lehet, legyen kapucnija. Árban 40 ezer forintig mennék el" - írta lényegre törő levelében Kata. Ha kíváncsi a válaszunkra, olvasson tovább!

Amit ne

Tanácsadásnál mindig a legkönnyebb azt megfogalmazni, mit nem érdemes venni. Nekünk egyértelműen a ballonkabát került fel erre a listára, ugyanis ha azt akarjuk, hogy a "hétköznapokban" jól álljon, akkor testhezállót választunk, azzal viszont nem lehet kényelmesen kerékpározni. Ugyanígy az övvel is szórakozni kell: ami séta közben még kényelmes és kiemeli a derekunkat, az bringázás közben elszorítja a hasat.

Méret, anyag, szín?

A Kata által keresett fazonok közül mi egyértelműen parkában és annak a különböző változataiban gondolkodnánk. Ez egyrészt jó, mert nyugodtan gondolkodhatunk a szokásosnál eggyel nagyobb méretben: mivel könnyű és lezser, így nem feltűnő, ha nem pont ott végződik például a váll varrása, ahol kéne, viszont bőven elfedi a derekunkat (így tekerés közben sem kell azon idegeskednünk, hogy megfázunk) és az ujja sem csúszik fel könyékig. Az sem jó egyébként, ha túl hosszú, mert akkor olyan, mintha szoknyában tekerne, ami ugye igazi kihívás.

Mi az a StyleCouch?

Divattanácsadó rovatunk januárban indult és célja az, hogy segítsünk megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyeket máshol nem tudna feltenni. Az eddigi részeket ide kattintva tudja visszaolvasni, ha pedig ön is kérdezne valamit, akkor itt írhat nekünk.

Ezeknek a kabátoknak a nagy része összehúzható, így egyetlen apró mozdulattal tehetjük a dzsekik fazonját bringabaráttá a munkaidő végén. Bár a legtöbbre ráírják, hogy vízálló anyagból készült, nekünk tavaly egy olyanon keresztül ázott át a telefonunk, azóta egy izmosabb esőzésnél még pluszban ráveszünk egy (a Müllerben 200 forintba kerülő) kapucnis esőzsákot is.

Színek tekintetében nincs nagy bréking. Kata kifejezett kérése volt, hogy hupililát ne ajánljunk, mert azt nem szívesen venné fel az irodába, de ez az opció nem is játszik: a szemlézett kabátok nagy része a bézs-sötétkék-khaki vonalon mozog és csak elvétve akad egy-két extrémebb verzió.

Ezeket találtuk a boltokban

Mivel a márkák egy részének nem naprakész a honlapon található készlete, így amikor felkerekedtünk, hogy megnézzük, honnan érkeznek a ruhák az üzletekbe, megpróbáltunk keresni a kritériumoknak  megfelelő kabátot is. A Vörösmarty téri H&M-ben és a C&A-ban egész jókat találtunk jó áron (15-18 ezer forint között), a Pull&Bearbe viszont ne menjen, aki ilyet keres, mert nem találtunk.

Ezeket pedig a honlapokon

Nem garantáljuk, hogy ezek közül mindegyik kapható abban az üzletben, ahova először bemegy, így először érdemes telefonon érdeklődni a készlet felől. A jó hír az, hogy a "klasszikus" sötétkék és sötétzöld verziókon kívül a legtöbb helyen találni ötletesebb fazonokat is. Nekünk a legjobban például az általunk szemlézettek közül a legolcsóbb, egy 9490 forintos H&M-es darab tetszik. Másik kedvencünk a csíkos Zara, és ezzel kapcsolatban az a jó hírünk van, hogy már ki sem kell mozdulnia otthonról, ha lecsapna rá, ugyanis március 16-án megnyitott a spanyol márka webshopja.

Jól látszik, hogy a legextrémebb helyzetben is megúszható a kabát 20 ezer forintból, vagyis a megadott keretből akár kettőre is beruházhat Kata, és így legalább tudja őket váltogatni. A fentieken kívül érdemes még ellátogatni a Cropp és a House üzletekbe is – mindkettő a Corvin Plázában található és leginkább sportos-városi ruhákat kapni náluk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra