56 millió forintot vert el táskákra a dán hercegnő

Mária dán hercegnőről általában azért szoktunk írni, mert csinos, és eléggé hasonlít Katalin hercegnőre, most viszont azért vette elő a dán Se Og Hoer, majd aDaily Mail, mert kiderült, jólöltözöttségének borsos ára van. Legalábbis ami a táskáit illeti biztos, ugyanis a lap tudni véli, hogy a dán királyi hercegnő az utóbbi 5 évben 59 (!!!) dizájnertáskát vásárolt, összesen 200 ezer dollárt költött rájuk, azaz 56 millió forintos táskatartalékot halmozott fel fél évtized alatt.

Mária imádja a híres divatházakat, úgyhogy több Chanel és Prada táska is került a gyűjteménybe, melynek legdrágább darabja egy 45 ezer dolláros (12,7 millió forint), fekete krokodilbőr Hermes Birkin táska – talán a sors fintora, hogy erről a táskáról alig készültek képek, egyedül egy 2012-es megbeszélés után sikerült lencsevégre kapni a ritka és drága darabot, de talán nem véletlen, hogy a fekete Birkin otthon ül a széfben.  

A piszok drága Birkinnel ellentétben a 3600 dolláros (1 millió forintos), jól megpakolható barna Ralph Lauren Ricky táskát gyakran látni a hercegnő kezében, és nagyon kedveli a Prada szigorú külsejű Saffiano-bőr táskáját is. Az ismert márkák mellett Mária például a kevésbé ismert, de baromi drága Quidam márka szekerét is tolja. Tőlük birtokol egy 10.500 dolláros (3 millió forint), királykék krokodilbőr clutch-ot és egy sima fekete, 3600 dollárba kerülő kistáskát is. 

Az egyik Chanel táskája egy "Chanel Quilted Lambskin Flap Bag", melyért 6050 dollárt (1,7 millió forint) kell fizetni. A táskamániát a dán királyi család sajtósa nem kívánta kommentálni, de ezen nagyon nincs is mit: a hercegnőről készült képeken látszanak a drága táskák és az is rég ismert tény, hogy Mária visszatérő vendég a koppenhágai divathéten és a luxusboltokban. Legutóbb például az ausztrál Marina Mirage-ban fotózták le, és hát ott se turkálók vannak.

Ha utánaszámolunk, kiderül, hogy a hercegnő az elmúlt 5 évben minden hónapban vett egy drága táskát – a dán hercegi pár egyébként nyilván sokat költ a ruházkodáson kívül is, de a Daily Mail fontosnak tartotta megjegyezni, hogy azzal nem vádolhatjuk Máriát, hogy egy táskát vagy ruhát csak egyszer visel: akárcsak Katalin, ő is szívesen túr elő a szekrényéből régebbi darabokat. Kivéve a Birkint, azt nem nagyon lobogtatja az utóbbi 3 évben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek