Ilyen könnyen öltözhet egyetlen színbe

Nemrég megmutattuk, hogy újabban mennyire menő a monokróm, azaz az olyan szettek viselése, melyek egyetlen színből állnak, esetleg egy alapszín különböző árnyalataiból. 

Mivel ennek a trendnek a követése baromi egyszerűnek tűnik, körülnéztünk, mennyibe kerülne, ha holnaptól egyetlen színben szeretnénk pompázni: jó hír, hogy egyelőre a leárazott holmik közül is össze lehet szedni egy-egy talpig khaki, bordó vagy famerkék szettet, rossz, hogy ha a tavasszal igazán menő púderszínbe borulna, arra még az egyébként olcsó H&M-ben is 40 ezret kell szánnia. Összeállítások és tapasztalatok a hajtás után!

Mango

Az egyszínű szett állítólag nem csak elegánsabb, összeszedettebb külsőt nyújt, hanem slankít is. Főleg, ha sötétebb színekből állítjuk össze, például katonazöldből, ami egyaránt divatos télen és tavasszal is. Nos, a slankító hatásra szükség is volt az új kollekciós overál és kabát esetében (a kép jobb oldalán), ugyanis ez a bővülő, bokánál elvágott szárú overál tényleg leginkább Kendall Jenneren mutat jól. Vagy Emily Ratajkowskin, akit meg is mutatunk a galériában. Engem a 160 centimmel maximum addig tud optikailag nyújtani és slankítani, amíg nem áll mellém valaki, aki magasabb – onnantól úgy nézek ki, mint egy félőrült Kim Kardashian rajongó.

A leárazott téli kollekcióból (a képen bal oldalt) szerintem sokkal kellemesebb khaki szettet lehetett összeállítani, a blézer önmagában is gyönyörű volt, a szűk nadrág pedig szerintem jobban áll, mint a bő. Ráadásul ez a szett blézerestül is csak 26.500 forintba került, míg az új kollekcióból csak a lezser ballon 28 ezer forint.

H&M

A svéd márkánál már egy ideje nincs leárazás, úgyhogy itt két új kollekciós szettet válogattunk össze: khaki színből itt is bőven be lehet vásárolni, a talpig farmer trendet is könnyű követni, a mintát-mintával viszont kihívás volt. Kis keresgéléssel mégis találtunk egy ugyanolyan szemkápráztató mintával nyomott kabátot és ruhát is, melyeket együtt nem igazán hordanánk az utcára, de azért megmutatjuk, ilyen is van.

A púderszín együttes viszont tényleg jól néz ki, az már csak engem zavar, hogy kicsit mesterkéltnek érzem ezt a rengeteg pasztellt így együtt – valahogy olyan erőltetett így összekombinálni mindent. Arról nem is beszélve, hogy ebben a szettben inkább valami elegánsabb eseményre mennék el – de oda nem elég elegáns –, a munkahelyre már túlzásnak tűnik (tömegközlekedni se lehet jó benne, rettegnék, hogy összekoszolom). Mindenesetre ha beállnék a monokróm trendbe, tuti ezzel a szettel tenném, cipőstül sincs 40 ezer forint és a darabok külön-külön is szépek.

Springfield

Talán itt volt a legnehezebb dolgunk: a leárazott holmik közül még csak-csak össze lehetett szedni pár bordó holmit, de az sajnos nem valami tavaszias szín. Az új kollekcióból nekünk csak a barna művelúrból jött össze egy szett, ami viszont szerintem nem volt szép. Egyrészt az anyag tapintását se szeretem, másrészt ez a barna tetőtől-talpig viselve öregít. A térd alatt elvágott szoknyahossz optikai slanítás helyett inkább összenyomott, a bokacsizmáról pedig nem szeretnék beszélni. Egy magassarkúval jobb lenne a végeredmény, de én azt ajánlom: ezeket a barna művelúr ruhákat inkább viselje külön-külön, például farmerral, mert így együtt sajnos elég lehangoló az összkép.

Bershka

A leárazott holmik közt itt is a bordó szett adta magát, de azért egy alig 2500 forintos farmeroverált is felvettem egy hozzá illő dzsekivel. Egyszínűnek egyszínű, de az összhatás olyan, mint egy autószerelőműhelyben. Az új kollekcióból inkább egy világoskék-égkék keverék szettet szedtem össze, végülis az árnyalatokkal szabad játszani. Az összhatás így kevésbé volt mesterkélt, mint a teljesen azonos színű darabokkal, pedig a világoskék farmer és a bőrdzseki színe tökéletesen megegyezett. A mama-farmert viszont inkább elfelejteném, még akkor is, ha ez most divat.

A talpig farmer szett egyébként nem rossz választás, ha ismerkedik a monokróm trenddel, kábé annyira nehéz összeállítani, mint egy full fekete szettet: mindenkinek van otthon farmerja és talán farmeringe is, ahogy kis fekete ruhája, fekete blézere és fekete táskája is akad. A full-farmer szett akkor is jó választás, ha tökélyre szeretné vinni a monokróm trendet, és azzal is megfejelné, hogy a ruhák anyaga (farmer) is egyezik: a Zarában kapni farmerszemüveget, farmercsizmát, sőt, farmersálat is, de a Bershkában is érdemes körülnézni

Zara

A Zara új kollekciójából megannyi törtfehér vagy bézs szettet össze lehet állítani, a leárazottakból azonban már nehezebb az ember dolga: azokból leginkább egy ilyen retrós-mintás ruházat jön ki. Az új kollekcióból viszont változatosan ötlözhetünk doktornőnek/szuperpumának/Kim Kardashiannek.

Összességében szerintem a monokróm trend Insatgramon lehet, hogy jól mutat, de a való életben mesterkéltnek tűnik. A legegyszerűbb a fekete és a farmerkék kivitelezése, a legelegánsabb azonban inkább a törtfehér és rózsás pasztellszín lesz idén tavasszal. A khaki szín se rossz, a bordó és a barna viszont ilyen nagy felületen mintha öregítene.

Oszd meg másokkal is!
Mustra