Ennyit változtak a Chanel menyasszonyok az elmúlt 25 évben

Nagy visszhangot váltott ki tavaly a divatszakmában, hogy a világ egyik legmeghatározóbb kifutójának számító Chanel haute couture shown Kendall Jenner vonulhatott végig a legendás divatház aktuális menyasszonyi ruhájában, ami ráadásul egy kétrészes, fényes anyagból készített nadrágkosztüm volt. Pedig nem a 19 éves celebmodell az első a Chanel történetében, aki úgynevezett múzsaként zárhatta a bemutatót Karl Lagerfeld oldalán a párizsi divathéten – hívja fel a figyelmünket a tervező menyasszonyválasztásaira a W Magazin.

A kilencvenes évek legelején például Claudia Schiffer volt a tervező nagy kedvence, aminek köszönhetően a szőke modell mutatta be a Chanel szebbnél-szebb vagy éppen a legelvontabb menyasszonyi ruháit az 1991-es, az 1992-es, az 1993-as, valamint az 1994-es szezonban is. A Chanel vezetőtervezője több bemutató alkalmával is ragaszkodott a különleges arcú New York-i modellhez, Devon Aokihoz, aki 1999-ben és 2000-ben, valamint 2008-ban is a dizájnerrel együtt zárta a showt.

Az elmúlt 15 évben pedig olyan ismert lányok lejthettek végig a tervezőzsenivel az haute couture bemutatón, mint A Dél-Szudánból származó Ajak Deng, Linda Evangelista, Irina Lazareanu, Raquel Zimmermann, Sasha Pivovarova, Abbey Lee, Lindsey Wixson vagy Lagerfeld egyik kedvenc múzsája, Baptiste Giabiconi. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy kiknek a karrierjét támogatta meg a felkéréssel a tervező az elmúlt években!

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek