YSL zakóból csináltunk mellényt

Aki rendszeresen olvassa a Díványt (vagy legalább a Tejben-vajban rovatát), az tudja, hogy eléggé kedveljük a turkálókat. Nemcsak azért, mert olcsóbban úszunk meg egy-egy ruhatárfrissítést, de sokszor igazi kincsekre bukkanni nevetséges pénzért. Ez történt tavaly év végén is, amikor férfikollégánk egy Yves Saint Laurent-zakóba futott bele és mivel éppen akcióztak a Humana Vintage-ben, így 450 forintot kértek érte.

Mivel rá kicsit nagy volt és nem is annyira stílusa a duplagombos tengerészkék zakó, így nem vette meg, amiért másnap meg is kapta tőlünk a magáét. Végül megegyeztünk, hogy visszamegyünk érte, és ha még megvan, megvesszük, majd átalakítjuk. Óriási szerencsénk volt és nemcsak azért, mert még mindig ott lógott a fogason, de azért is, mert akkor már csak 300 forintot kértek mindenért a boltban. Itt kezdődik a történet, ha érdekli a folytatás és a végeredmény, olvasson tovább!

Az ötlettől a megvalósításig

Mivel végül a zakó ránk is nagy lett és teljesen átszabatni nagyon sokba került volna, ezért úgy döntöttünk, hogy mellényt készíttetünk belőle. Az oversized, bőven derék alá érő fazonok egyébként is divatosak most – igaz, tízezer forintot nem adnánk egy-egy fast fashion darabért. A szerkesztőségtől nem messze dolgozikegy ügyes varrónő, hozzá mentünk el az ötleteinkkel – szerencsére nem küldött minket melegebb éghajlatra, hanem simán elvállalta. Megbeszéltük, hogy az ujjaktól mindenképpen szeretnénk megszabadulni, majd azt is, hogy még mekkora területet vágatunk le magából a törzsből. 

Maga a mellény két hét alatt készült el, ezalatt egyszer konzultáltunk a varrónővel, hogy mindannyian megbizonyosodjunk: tényleg egyeznek-e az elképzelések és jó irányba halad a folyamat. A munkáért végül 3000 forintot fizettünk, magáért a zakóért a tizedét, így végül 3300 forintból megúsztuk a történetet. A galériában talál egy összeállítást is a mellénnyel: a kedvenc szettünkben fehér inggel, statement nyaklánccal, brossal és karkötőkkel vettük fel. Szerencsére a sötétkék színe miatt elég sok mindent elbír, de önmagában is hangsúlyos.

Legyen folytatás?

Arra gondoltunk, a jövőben is beszámolnánk arról, ha valamilyen átalakításra szoruló kincsre bukkanunk - hátha ön is kedvet kap hozzá vagy adunk egy-egy jó ötletet. A lenti szavazóbox segítségével elmondhatja a véleményét: szívesen nézne ilyeneket vagy felejtsük el.

Szeretne még több átalakítós posztot látni tőlünk?

Oszd meg másokkal is!
Mustra