9 trend, ami sosem fog kikopni a divatból

Hiába menő napjainkban a kezeslábas, az áttetsző ruha, a szőrmével bevont cipő vagy a túlméretezett színes bunda, azért azzal a legtöbb divatrajongó tisztában van, hogy nem ezek a szezonális ruhadarabok lesznek ruhatárunk meghatározó darabjai a jövőben. A hajtás után megmutatjuk, hogy mi az a kilenc kulcsfontosságú, nélkülözhetetlen ruhadarab, ami akár tetszik, akár nem, már soha nem fog kikopni a divatból. A részletekért kattintson!

1. Bőrkabát

Nem a motoros dzsekire gondolunk, hanem arra a repülős bőrdzsekire, mint amilyenben az első jelentős női pilótát, Amelia Earhartot is gyakran lencsevégre kapták a múlt század első felében. A kabát kötelező tartozékának számított a semleges árnyalatú, szürke vagy barna nadrág, valamint a rövidre vágott, fiús, szélfútta haj. Ez a trend a 21. században is sikkes és modern hatást kelt a városi nők körében.

2. Újragondolt "pincér-szerkó"

Nemcsak Carolina Herrera híve a klasszikus fehér blúz és fekete ceruzaszoknya vonalnak, de John F. Kennedy első felesége, Carolyn Bessette is ilyen szerelésekben járta végig a jótékonysági fogadásokat, nőegyleti gyűléseket és bemutatókat a kilencvenes években. A szexin kigombolt fehér ing klasszikus, élére vasalt pantallóval és szoknyával is elsüthető, garantáltan sikere lesz benne bárhova is veszi azt fel.

3. A jól szabott zakó

Napjainkban inkább a szűkített fazonú blézereket részesítjük előnyben, de Bianca Jagger mindig tisztában volt azzal, hogy az eggyel lazább szabású, minőségi zakók az igaziak. A hétköznapokba is beilleszthető nadrágkosztümöt a celebnők is felkapták az elmúlt pár szezonban, de ön is egyszerűen beépítheti ruhatárába, ha akarja. A Marie Claire munkatársai szerint a nadrágkosztümöknél talán csak egy szabályt kell betartanunk, nem lehetünk kényelmesek, sajnos magassarkúval kell viselnünk a mindig elegáns hatást keltő szettet.

4. Kötött pulóver + szoknya

Persze a klasszikus kötött felsők farmernadrággal sem mutatnak rosszul a hűvös napokon, de azért egy fekete ceruzaszoknyával mégis elegánsabb hatást keltenek. Jól tudta ezt Jacqueline Kennedy húga, Lee Radziwill is, aki a hatvanas-hetvenes években igazi jó csajnak számított a New York-i elit köreiben. Nem véletlen koppintja stílusát napjaink jó csaja, Alexa Chung, aki szintén gyakran jelenik meg kötött szerelésekben és az ahhoz passzoló szupernőies kiegészítőkkel a társasági összejöveteleken.

5. Viharkabát + bármi más

Az úgynevezett "trench coat" önmagában is megállja is helyét, így valahol teljesen mindegy, hogy mit viselünk alatta, lehet az egy elnyűtt póló vagy pizsama, egy ilyen klasszikus bézs színű viharkabátot viselő nőnek bármit megbocsátanak.

6. Csíkos felső + sötét színű nadrág

Az eredetileg Picasso és Coco Chanel által divatba hozott trendet napjainkban olyan meghatározó hírességek viselik, mint Sofia Coppola vagy a francia Vogue főszerkesztője, Emanuelle Alt. Az örökzöld, mindenkin jól mutató együttest ma már nemcsak a nyaralásra illik bepakolni, bátran elmehetünk benne egy puccosabb rendezvényre vagy színházba is.

7. Dögös randiruha

Minden nőnek szüksége van egy ilyen vagy ehhez hasonló vintage stílusú ruhára, mint amilyet tervezett Kate Moss 2003-ban a Topshopnak. A szuperszexi, ötvenes évek stílusát idéző ruhát átlagosan 40 fontért, 17.636 forintért lehet levadászni az Ebay-en, de efféle fazonok általában minden szezonban megjelennek a H&M és a Zara kollekcióiban is.

8. Kabát + farmer

Ne aggódjon, nem fog úgy mutatni a haditengerészek által viselt kabátban és farmerben, mintha egy férfi magazin címlapjáról lépett volna le. Az uniszex stílust számos vezető beosztásban lévő nő viseli a hétköznapokban, ilyen például a francia Vogue főszerkesztője, Emanuelle Alt vagy a J.Crew vezetője, Jenny Lyons is. A jól működő pasi kabát és a minőségi farmer sosem fog kikopni a divatból.

9. Farmer + ing

Francoise Hardy 1977-ben lőtt képe akár a ma készült utcai divatfotókon is megállná a helyét, mivel az elmúlt időszakban a legtöbb hírességet és divatbloggert lencsevégre kapták ilyen szabású laza blúzokban és a hetvenes évek stílusát idéző, Flare típusú trapéz farmerekben. Amennyiben ön is egy minimál ruhatár kialakításán gondolkodik, akkor feltétlenül szerezzen be egy hasonló együttest.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek