Körkép: ide induljon, ha férfiruha kéne!

Vasárnap megmutattuk, hogy milyen női ruhákat talál a leárazásokon, most pedig megnézheti, mit kapni olcsóbban férfiként. Összesen hat helyen jártunk (H&M, Springfield, Bershka, Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti), a hajtás után pedig galériát is talál azokról, miket találtunk jó áron.

H&M: ugyanaz, mint pár hete

A svéd márka jó szokásához híven már az ünnepek előtt elkezdte a leárazást és nekünk olyan érzésünk volt, mintha ugyanazokat látnánk az akciós polcokon, mint akkor. Elég sok minden van egyébként: bomberdzsekik, zakók és kabátok féláron kaphatóak, ingeket pedig 3500-ért vehetünk és a nadrágok sem sokkal drágábbak. Vannak jó dolgok, bár nem tudjuk, hogy azért-e mert ráuntunk a fast fashionre vagy túl sok ruhánk van, de akkor sem nagyon kellett volna semmi, ha ingyen adták volna.

Springfield: már csak a farmerek miatt is megéri

Bár a Springfield is berobbantotta az akciókat, nekünk még így is drága kicsit: sálakért 6, az ingekért 6-8 ezret kérnek. Az év közben megszokott kombinációk (egy pulcsi 10 ezer, kettő 18 ezer, stb.) most is megvannak és találtunk farmereket 6 ezerért, ami elég jó vétel - szeretjük a márka nadrágjait. Egyébként nagyon sok a kockás és a masszívnak tűnő ing is, ezekért sem annyira sok  hatezer - az egyszerű pólókért a 4 viszont igen.

Cipőket már 10 ezerért kapni - igaz, nekünk régebbről nem teljesen jó tapasztalataink vannak velük kapcsolatban. Kiegészítők jellemzően 2 ezerért kaphatóak, ennyi egy (mű)bőr kártyatartóért pedig egész jó, mi lecsapnánk rá.

Bershka: ruha- és tömegnyomor

A Bershkában kabátok már 14 ezertől indulnak, a mintás pólókért pedig 2500-at kérnek. Ingeket találni már 3600 forintért, egyszerű sportcipőket pedig 7-ért. A Westendben található üzlet "férfi" részlege elég kicsi és zsúfolt üresen is, ha pedig még emberek is vannak benne, minket elfog a pánikroham. Övek egyébként 1500-től indulnak, a nadrágok pedig elvileg hatezertől - igaz, láttunk akciósan 12-ért, ami még teljes árért is sok lenne. Egyszerű pólókat 1395-től találni, ami egész jó ár, viszont csak pár darab van ennyiért, a legtöbb jellemzően 2-3-4 ezért van.

A kínai piac hatású pulóverek darabjáért hatezret kell otthagynia, a bakancsokért pedig 10-et - lesz még hideg, úgyhogy utóbbira nyugodtan csapjon le.

Zara: drága, mégis imádják

Ahhoz képest, hogy régen mennyire szerettük a Zarát, most már sem a filozófiájával, se az árképzésével nem igazán tudunk azonosulni, nem is vettünk ott semmit 2015-ben. Első körben 30 százalékkal árazzák le a ruhákat, de nekünk még így is drága. A cipőkre és táskákra egyébként érdemes rámarkolni, mert azok hamar elkelnek, de a műszálas pulóverek 10 ezer forintért annyira nem kihagyhatatlanok. Az ingek jellemzően 6 ezerért kaphatóak és a kabátok is jobb árban vannak, mint pár hete - a legdurvább akció, amit láttunk, az egy hasított bőr ballon volt 60 ezer helyett 30-ért. Mondjuk kérdés, hogy milyen időjárási viszonyok között tudja viselni az embere...

A sálakért hatezret kérnek, ami azért elég sok, de cserébe szépek és masszívak is, így ha szükségünk lenne egyre, elgondolkodnánk. Láttunk orkános dzsekit 5 ezerért, ami egynek jó, de annyira nem hozott lázba minket. A honlap egyébként elég korrekt módon frissül, itt megnézheti, mit mennyire áraztak le.

A Zara után benéztünk a C&A-ba is: valaki szóljon az üzletláncnak, hogy ilyenkor mindenki akciózik és ne csak két pulttal szúrják ki az ember szemét.

Pull&Bear: sok türelmet kívánunk!

A Bershka bátyjánál farmerek 5 ezertől vannak, ami azt jelenti, hogy van egy darab annyiért, a többi pedig drágább. Felsők 1400-ért kaphatóak - ez tényleg nem becsapás, elég sokat el lehet hozni 1395 forintért. Eléggé meglepett, hogy zakókat is kapni itt, ráadásul elég szépeket: 10 ezerért már kapni olyan kockásat, ami gyapjús. Mondjuk jó kérdés, hogy aki zakót akar, az vajon bemegy-e a gimis fiúöltözőt idéző Pull&Bearbe.

Amúgy itt is vannak télikabátok és cipőket is találni már 5 ezerért, a kiegészítőkről nem is beszélve. Bakancsok 12-ért vannak: jó vétel, de körképeztünk olcsóbbat cipőboltból.

Massimo Dutti: nem impulzusvásárlóknak

A Massimo Duttiban a nadrágokat 40, a kabátokat 45, az ingeket pedig 50 százalékkal árazták le. Hogy ez mit takar? Utóbbiakat 9 ezerért viheti - tekintve, hogy a Zaránál jóval jobb minőségről beszélünk, nem is rossz. A legsokkolóbb élmény egy steppelt dzseki volt, ami 62 ezer helyett került 47 ezerbe - teljesen értelmezhetetlen kategória, mert annyira nem volt szép. A cipők is nagyon jól néznek ki és valódi bőrből készülnek - utóbbit figyelembe véve nem is annyira sokkoló értük a 32 ezer... vagy mégis? Egyébként láttunk táskát 53 ezerét is, de hogy valami jóval szolgáljunk: a szép szabású farmerekért "csak" 13 ezret kérnek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra