Cara Delevingne egy sima feliratos felső miatt lett tolvaj

Valószínűleg Cara Delevigne és barátnője, Adwoa Aboah sem gondolta, hogy akkora balhé lesz egy jótékonykodásra szánt egyszerű feliratos pulóverből, hogy arról majd cikkek születnek és többen tolvajnak kiáltják ki. Ráadásul nem is a szöveg tartalma miatt lett balhé, hanem az eredete miatt. 

Az egész ezzel a képpel indult. Semmi extra, a két modell egy "The future is female" vagyis a "A jövő nő" feliratú pulóverben áll, ami ellen maximum néhány férfiszervezet tiltakozhatna, esetleg néhány nő, aki nem ért ezzel egyet, gondolták sokan nyomnak majd rá egy lájkot, esetleg vesznek belőle néhányan maguknak is. Főleg, hogy a Represent oldaláról rendelhető felső jótékonysági célokat is szolgál és a bevételből a fejlődő országok lányainak oktatására, de az egészségügy támogatására is küldenek adományokat.

Ehhez képest egy Los Angeles-i designcég, az Otherwild szerint az ő ötletüket lopták el a modellek. A cég ezért arra kérte – szintén az Instagramon – a követőiket, hogy kommentben hívják fel a modell oldalán mindenki figyelmét, hogy ez a felirat nyúlás. Sokan eleget is tettek a kérésnek és Delevingne hamarosan egész egyszerűen tolvaj lett, ráadásul még a queer közösség ellensége is, annak ellenére, hogy ő is része. 

És itt jön a következő csavar a történetbe, ugyanis kiderült, hogy az Otherwild is lopta a mondatot. Legalábbis az eredeti póló már feltűnt egy 1975-ös fotón is. Akkor Alix Dobkin viselte, a képet pedig Liza Cowan készítette, legalábbis ezt állítja a Represent, ahol mindezt fel is tüntették a pulóver mellett. És ezt írta kommentben Delevingne is, aki az egész csatát azzal a félmondattal elintézte, hogy az Otherwild nem jogtulajdonos.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek