Budapesten népszerűsítik a Wes Anderson stílust

Bár már a tavaszi divathét óta tisztában vagyunk vele, hogy idén ősszel menő lesz Wes Anderson hősnőnek öltözni, de ekkora lelkesedésre mégsem számítottunk. Az elmúlt hetekben nemcsak az erőltetett divatbloggereknél, de a mérvadó divatlapokban és kampányokban is sorra feltűntek a Tenenbaum, a háziátok valamint a Grand Budapest Hotel karakterei.

A New York-i luxuscuccokat forgalmazó Americana Manhasset például annyira komolyan vette az irányzatot, hogy a 2015-ös őszi-téli katalógusát Budapesten kapta lencsevégre Lexi Boling és RJ King főszereplésével. A „Welcome Budapest” című reklámfilmben egyébként remekül megférnek egymás mellett a város főbb nevezetességei és a Fendi, Gucci, Louis Vuitton, Dior, Michael Kors és Prada retro és vintage hatású szerelései. Annak ellenére is, hogy a budapestieken ritkán látni ilyen dizájner darabokat.

„Wes Anderson minden egyes új filmjével egyre ikonikusabbá válik. Az ő stílusa különösen fontos ebben a szezonban, hiszen a stréber-sikk és a retro vonal uralta a kifutókat. Budapest tökéletes választásnak bizonyult mint kampány helyszín, mivel a rendező is számos utalást tett legutóbbi filmjében a városra, ráadásul a hihetetlen építészeti elemek csak fokozzák a retro hangulatot” – mondja az inspiráció forrásról a hirdetésért felelős Laspata / DeCaro kreatív igazgatója, Charles Decaro. Az Americana Manhasset 64 oldalas katalógusát egyébként nemcsak a The New York Times, a T Magazin és The World Journal fogja lehozni a hetekben, de a vállalat 130 ezer törzsvásárlójának is kipostázzák majd – írja a luxurydaily.com.

Nézze meg a galériában és a kisfilmben, hogy hogyan mutat a Margot Tenenbaumra emlékeztető szőke modell és a Ralph Fiennes által megformált bajszos Gustave karakter a nosztalgikus hatást keltő Gellért Szállóban, a sárga villamos, a Parlament és a Lánchíd előtt, az Iparművészeti Múzeumban, a törökfürdőben, a részletgazdag lépcsőházakban, folyosókon illetve kávézókban pózolva!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek