Vége a szűk farmerek egyeduralmának

Miközben az előttünk álló szezon divatanyagaiból rendre az derül ki, hogy az olykor már egészségtelenül szűk farmereket a hetvenes, majd a kilencvenes évekből újra előkapart bő szabású és földet söprő trapéz fazonok váltják a sorban, addig a Levi's szakemberei úgy vélik, hogy a csőfarmer a közeljövőben sem fog kikopni a divatból, sőt, a kaliforniai világmárka legújabb, 700-as kollekciójában állítólag mindenki megtalálja majd a hozzá legközelebb álló szűk fazont.

A világ első farmermárkája egyébként igencsak megsínylette a divatipar átrendeződését, keményen betett nekik, hogy az olcsó termékekben utazó fast-fashion márkák és az olyan középkategóriás brandek, mint például a Banana Republic vagy az Old Navy is beszálltak a farmerbizniszbe az elmúlt években. A 'high-end' márkák például 300 dollárt (kb.84.490 forint) is elkérnek egy olyan farmerért, aminek vintage Levi's farmer szabása van. És akkor még ott van az egyre nagyobb teret kapó sportmárkapiac is, amelyeknek köszönhetően a leggingsek szépen lassan kiszorították a farmert az utcai divatból.

De persze még nincs minden veszve. A Levi's nagy előnye, hogy ez a világ első farmer márkája. Míg a megszállott divatrajongók akár 250 dollárt (kb. 69.470 forint) is hajlandóak kiadni egy pár újragondolt 501-es farmerért és a turkálókban képesek egymásnak esni egy eredeti Levi's farmer láttán, addig a vállalat garantáltan nem fog csődöt mondani. Jelenleg pedig van kereslet az efféle holmik iránt, ezért a Levi's sem volt rest és a klasszikus 501-es termékcsaládját is kibővítette a közelmúltban.

Míg a Fashionista.com munkatársai szerint a skinny farmer a rossz sajtó ellenére is nagy kedvenc a divatrajongó nők körében, addig a Buzzfeed.com szerkesztőségének szemet szúrt, hogy a legtöbb kiskereskedő már felkészült a stílusváltásra, aminek köszönhetően Katalin hercegné egyik kedvenc üzletétől (J.Brand) a J.Crew-ig szinte mindenhol trapéz és boot-cut farmert (a nadrágszár alja elég széles ahhoz, hogy rá lehessen húzni a csizmára vagy a bakancsra) akarnak majd ránk sózni az őszi-téli szezonban.

A sokakat megosztó témán felbuzdulva körbenéztünk, hogy milyen farmerben kapták lencsevégre a celebnőket az elmúlt időszakban és utánanéztünk annak is, hogy milyen farmertrendek számítanak menőnek az utcai divatban. A hírességek mintha valóban elhagyták volna a sztreccsfarmert a nyáron, Katalin hercegnén, Kate Moss-on és néhány modellen kívül ugyanis szinte mindenki trapéz, boyfriend és boot-cut farmerben lépett utcára a nyáron. Rihanna például szőrmepapuccsal, begombolatlan farmeringgel és luxustáskával kombinálta a boyfriend jeanst, míg Hilary Duff inkább a hippi stílust részesítette előnyben.

Az utcai divatfotósok javarészt olyan jól öltözött járókelőket kaptak lencsevégre, akik magasított derekú mami- vagy pasi-farmerben pózoltak. Míg Párizsban divatos nőies szandállal és lezser pulóverrel kombinálni, addig Milánóban inkább maszkulin cipővel és bőrdzsekivel viselik a farmert, New Yorkban pedig nem ciki túlméretezett fehér inggel viselni a szuperbő farmergatyát.

A Levi's kínálatában ennek megfelelően szinte minden fazon megtalálható az uniszex 501-es fazontól a fekete színű sztreccsfarmereken át a boot-cut nadrágokig. A fast-fashion üzletek kínálatát elnézve a svéd H&M-ben vannak a legjobb árak, itt 5990 forintért csaphatunk le egy magasított derekú, gyárilag szűk fazonra, míg a magasított derekú, bő szárú farmerekért 8990 forintot, a világos színű boyfriend jeansért 9990 forintot, a trapéz nadrágért pedig 12.990 forintot kérnek az üzletben.

A Mangónál az az érzésünk támadt, hogy a márka nem állt be a bohém hippi cuccokat másoló márkák sorába és inkább a nyolcvanak éveket hangulata ragadta meg a tervezőket. A spanyol márkánál egy gyárilag összefestékezett farmer 13.995 forintba kerül, egy krémszínű skinny farmerért 12.995 forintot, egy boyfriend farmerért pedig 15.995 forintot kérnek. A Zarában természetesen óriási a farmerkínálat, itt már 9995 forinttól találni szűk és trapéz fazont is. A márkánál egy farmer szoknyanadrágért 9995 forintot, egy magasított derekú bokaverdeső darabért, illetve egy földet súroló trapézfarmerért 14.995 forintot kérnek. Nézze meg a galériában, hogy hogyan viseljük a farmert az őszi szezonban és szavazzon!

Szerintem...

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra