Bocsánatot kért a Dolce & Gabbana

Azt nem lehet mondani, hogy elhamarkodták volna, de Domenico Dolce a márciusi melegházasság és mesterséges megtermékenyítés ellenes kirohanása után most bocsánatot kért mindenkitől. Márciusban nyilatkozott egy olasz lapnak a tervezőpáros – Domenico Dolce és Stefano Gabbana –, ami után rengetegen, többek között Elton John is bojkottot hirdetett termékeik ellen. 

"Egy anyához és egy apához születsz. Vagy legalábbis így kellene, hogy legyen" – állt az interjúban, ahol nem ez volt az egyetlen olyan mondat, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. A legtöbben azon is kiakadtak, hogy a két tervező szerint csak a hagyományos családmodell az, ami normális. Az egyébként meleg tervezőpáros kifejtette, hogy szerintük az in vitro eljárással született gyerekek "szintetikusak" és a rendes családmodell apából, anyából és gyerekekből áll, tehát tulajdonképp nem annyira jó, ha azonos nemű párok nevelnek gyereket. Akkor Elton John vezetésével hirdettek sokan bojkottot a tervezők ellen, akik pár nappal később próbálták tisztázni a helyzetet, de nem kértek bocsánatot, csak annyit mondtak a CNN-en: az egész világot támogatják. 

A Vouge mostani interjújában azonban sikerült kicsikarni Domenico Dolcéből egy bocsánatkérést – írja a Fashionista. "Magamba néztem és sokat beszélgettem Stefano-val is (Gabbana) erről. Rájöttem, hogy a szavaim nem voltak helyénvalóak és ezért elnézést kérek" – hangzott el. Gabbana pedig arról beszélt, hogy ő nem annyira vallásos, mint Dolce és fontolgatja az örökbefogadást is, de az olasz törvények nem teszik ezt lehetővé, ahogy az azonos neműek közti házasságot sem. A tervezőpáros többször dedikálta már kollekcióit a hagyományos családmodellnek, a 2015-ös tavaszi kampányban nagymamák is szerepeltek, a 2015-ös őszi divatbemutatón pedig anyukák és gyerekeik vonultak végig a kifutón. 

Catwalking / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra