9 dolog, amit érdemes átemelni anyáink ruhatárából

A saját ruhatárunk újrafelfedezése és újrahasznosítása talán a legjobb módja annak, hogy pénzt takarítsunk meg. Ami még ennél is izgalmasabb az az, ha valaki másnak a szekrényébe is bekukkanthatunk, különösen ha az a valaki nem más, mint a hozzánk legközelebb álló stílusos nő, anyánk vagy nagyanyánk. A huffingtonpost.com segítségével összeállítottunk egy listát arról, hogy milyen alapdarabok után érdemes kutakodni anyáink gardróbjában. Részletek a hajtás után!

1. Átlapolós ruha

A Diane von Fürstenberg által divatba hozott fazon valószínűleg sosem megy már ki a divatból. Kis szerencsével akár még egy eredeti DVF darabot is kihalászhatunk a szülői szekrény aljáról. A klasszikus fazon egyik nagy előnye, hogy szinte minden alakon jól mutat, főleg ha minőségi, rugalmas dzsörzé anyagból készült.

2. Csajos táska

Húsz év felett minden nőnek szüksége van egy olyan megbízható alaptáskára, ami minden alkalomra elsüthető, legyen az egy üzleti megbeszélés vagy egy éjszakába csúszó lánybúcsú. Jól tudták ezt már a hatvanas-hetvenes években is, aminek köszönhetően anyáink ruhásszekrénye is rejt hasonló kincseket. Kis szerencsével még olyan kézitáskák is előkerülhetnek, mint amilyeneket Jackie Kennedy hordott pár évtizeddel ezelőtt.

3. Valami rojtos

Az olyan meghatározó divatházaknak, mint a Gucci vagy a Saint Laurent köszönhetően az idei szezon egyik legnépszerűbb trendje a hippikorszakot idéző rojt, ami 2015-ben bármire, de tényleg bármire applikálható. Tehát nemcsak a rojtos velúrmellények divatosak a nyáron, de rojtok lepték el a szandálokat, a táskákat, a plédszerű pelerineket és a fesztiválszezonra piacra dobott kamu-kimonókat is. Mivel szüleink vélhetően a hatvanas-hetvenes években voltak fiatalok, így nagy valószínűséggel ők is viseltek hasonlóan ijesztő darabokat akkoriban.

4. Törpesarkú cipő

Az elegáns, apró sarokkal ellátott cipőket Michelle Obama lehelte vissza a köztudatba. Mi pedig hálásak vagyunk érte, hiszen ezek a lábbeliik sokkal kényelmesebbek, mint azok a tűsarkú cipők, melyekben kihívás lenyomni egy teljes munkanapot. Ezenfelül a törpesarok még jól is mutat, egyaránt passzol a nőiesebb ruhákhoz és a lazább farmernadrágokhoz is. Kis szerencsével nemcsak szomorú barna árnyalatban lesz megtalálható az anyák cipősszekrényében, hanem olyan retro színekben is, mint a mustársárga, a sápadtkék vagy a púderrózsaszín.

5. Mami-farmer

A magasított derekú mami, vagy más néven anyuka-farmer a szakadt, lezser boyfriend jeanst, illetve a szűk csőfarmert váltja a sorban. Az utcai divatba valószínűleg a hipsztereknek köszönhetően került be, de mióta kevésbé menők a hipszterek, azóta bátrabban viselik mások is a számos trenddel (bőrdzseki, szőrmekabát) párosítható fazont. Idén nem ciki mesefigurás, ruhára vasalható matricákkal feldobni az elnyűhetetlen anyagot.

6. Selyemsál

Egy stílusos selyemsálban végtelen lehetőségek rejtőznek, hiszen nemcsak a nyakunkba köthetjük, viselhetjük a fejünkön, a csuklónkon, de manapság még a designertáskákra kötve is sikkesnek számít. A minőségi selyemsálak esetében egy szabály van csak, az, hogy jól érezzük magunkat a viselése közben.

7. Charm karkötő

Kevés szerethetőbb dolog van annál, mint az, ha anyáink legértékesebb emléktárgyait hordjuk a csuklónkon. Bátran nézzünk szét a kincsesládájukban, ami egészen biztos rejt olyan dolgokat, amelyeket a mai napig divatban tartottak az ékszerészek. Idén különösen menőnek számítanak a számokkal, nevekkel ellátott medálok, valamint a nap,a hold, a kereszt, a maci és a szív formák is.

8. Kasmír kardigán

Egy minőségibb darabért akár 100-150 ezer forintot is elkérhetnek az üzletekben, így nagy valószínűsséggel ezeket nem szortírozták ki anyáink a ruhásszekrényükből. A kényelmes, puha kardigán kiválóan passzol a nyári ruhákhoz, de jól jön abban az esetben is, ha túlságosan hidegre lenne állítva a légkondicionáló az irodában. Az idei szezonban nemcsak feketében, fehérben és pirosban trendi, leginkább pasztell és fagyi színekben kaphatóak az üzletekben.

9. Birkenstock papucs

Ezek a klasszikus lábbelik most szupernépszerűek, így szinte bárhol bármilyen árnyalatban beszerezhetjük őket. De egyik sem kelt olyan hitelesen kopottas hatást, mint az, ha anyánk cipősszekrényéből emelünk ki egy gyógypapucsot. A DIY bloggerek (Csináld magad) szerint a szekrény mélyéről előhalászott Birkenstockokat nem ciki ezüst- vagy aranylakkal lefújni használat előtt. Persze, csak ha tényleg ragaszkodunk hozzá, hogy csúnya cipőben ácsorogjuk végig a nyári szezont.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek