Eddig átaludtuk a leárazást

Már július közepe van és június óta nem jártunk fast fashion boltok közelében, hogy megnézzük, hogy alakulnak a leárazások – pedig az még nagyon az eleje volt. Most futottunk egy kört, nehogy lemaradjunk valamiről és meglepődve tapasztaltuk, hogy le ugyan még nem maradtunk semmiről, de sok helyen már az őszi kollekciót is kipakolták, nagyon fogynak a leárazott a holmik, viszont az árak makacsul megragadtak egy szinten. A H&M-be érdemes benézni, mert álomszép ruhákat hajigálnak ki 3500 forintért, és a Zarában is egyre lejjebb mennek az árak, amik néha még így is baromi magasak. Részletek a hajtás után!

Zara

A Zarában gyakorlatilag ugyanaz a helyzet, mint egy vagy két héttel ezelőtt: az árak stagnálnak, hiába reménykedtünk, hogy olcsóbban le tudunk csapni néhány régóta kiszemelt darabra – ha egyáltalán van még belőle. A Zarában ugyanis elég változóak a kedvezmények: rövidnadrágot és inget például átlag 5-6 ezer forint között találni – azért ez még közel sem az az ár, amiért a pénztárcánkba nyúlnánk így a nyár közepén, akkor sem, ha egy ing teljes áron tízezer forintba került – nyári ruhákat pedig 5995-14.995 forintos intervallumon belül kap. Blézert már tízezer forint körül is kifoghat – máshol ez a teljes árat jelenti –, de oversized kabátot is kapni így július közepén, harmincezer helyett féláron, 14.995 forintért. Nem csoda, hogy ugyanazzal a kabáttal két emeleten is találkoztunk, ha pedig már most nem tudnak szabadulni tőle, augusztusra csak még olcsóbb lesz. Leárazott táskából is cipőből is akad van választék: borítéktáskát 2995-3995 forint között talál, a cipőknél viszont már eléggé érződik a mérethiány – 38 és 39-es lábúak hátrányban!

Mango

A Váci utcai Mangóban rengeteg a leárazott poliészter ing és a tollkabát. Igen, tollkabátok, bundák keresik féláron gazdáikat a júliusi melegben: ha előre gondolkozik, most jól járhat, mert tizenpárezerért vehet bőrdzsekit, műszőrme kabátot vagy szövetkabátot is. Hogy ezek a holmik honnan kerültek most elő a Mangóban, azt nem tudjuk. Mi inkább a nyári ruhák és irodába való nadrágok között néztünk körül, mert még egy blézert is kihívás felpróbálni ilyen melegben, nemhogy egy kabátot: jó hír, hogy nagyon szép maxiruhák kaphatók féláron, lenge, tengerpartra való blúzokat 5 ezer forint alatt, shortokat már 4 ezer forintért vásárolhatunk. Sajnos sok ruha kellemetlen anyagú, de sajnos mindenhol így van ez – nézzük a dolog jó oldalát, így legalább kevesebb pénzt költ az ember. Egyébként ha még több ruhát szeretne látni, nem elégszik meg a galériánkkal, akkor itt bátran böngészhet, ha valami megtetszik, ingyenes kiszállítást kérhet bármelyik üzletbe!

Reserved

A Reserveddel nekem általában az a bajom, hogy nem túl jó minőségű ruháik szoktak lenni mérethiányosan, enyhén túlárazva: na ez most egyáltalán nem igaz. Nagyon jó pamut ingeket, blúzokat kínálnak 2995 forintért és majdnem mindből van méret. Fehér ingből konkrétan akkora a kínálat, hogy csak ezeket fél órán át próbálgattam, mire döntöttem. Az A-vonalú szoknyák is 2995-3995 forint között kaphatók, ennyiért van nyárias, lenge, limezöld verzió és őszre tökéletes szürke műbőr is, igaz, utóbbinak kellemetlen a szaga, úgyhogy otthagytuk. A blézerek is nagyon jók és leárazva csak 5995 forintba kerülnek, na ezek közül viszont sajnos a legjobbakból nincs már közepes (36-38-as) méret. De vannak például vidám, színes nadrágok 2995 forintért és pulcsik alig 4 ezerért, szóval mindenképp érdemes a Reservedbe benéznie, ha alapruhatárát szeretné bővíteni.

Bershka

A Bershkában elég szépen levitték már az árakat, meglepő módon pedig a cuccok sem voltak úgy összehányva, mint ahogy az a leárazás idején lenni szokott. Maxiruhákat már 3995 forintért kap, sőt, gyakorlatilag mindegyikből van méret, ami 70%-os árkedvezménykor azért elég ritka. Az üzlet tele van kötött holmikkal is: kötött ruhát például 3995 forintért kap, ez simán jó lehet az őszre, poncsót pedig még ennél is olcsóbban, 2995 forintért láttunk, de szürke oversized kardigán is van 2995 forintért. Műbőr parkát 17.995 forint helyett 11.995-ért árulnak, ez azért lehetne még olcsóbb, blúzokat pedig 7995 forint helyett 3995-ért kapni. A rövidnadrágok és szoknyák árát átlag ezer forinttal csökkentették: 3595 forint helyett most 2495 forintért árulják őket, a farmernadrágoknál viszont olyan is előfordul, hogy a 12.995 forintos gatyát 2995 forintért vágják a vásárló után. A Bershkában mindenképpen érdemes alaposan körülnézni, plusz átnézni az online kínálatot.

Stradivarius

A Stradivariusban is elég szépen levitték már az árakat, bár akad még egy-két holmi, amit el tudnánk viselni olcsóbban is. A télikabátok 12.995 forint helyett 8995 forintba kerülnek, csizmát pedig 4995 forintért láttunk – vannak még méretek –, viszont a nyári szoknyák és felsők ára még mindig nem elég imponáló. Egy felül csipkés, ujjatlan atlétáért még mindig elkérnek 2995 forintot, ahogy a sötétkék alapon fehér csíkos nyári szoknya is 3995 forintba kerül 5995 forint helyett. Nyári ruhákat átlagosan 3995 forintért kap – eredeti áruk 8995 forint –, farmernadrágot viszont már 4595 forintért is próbáltunk. Kockás ing is van 1995 forintért, ahogy lezser, finom anyagú pulcsik is. A Stradivariusban kiegészítőkből is van bőven: válltáskát és hátizsákot 2995 forintért kapni, sőt, a négyezer forint helyett most 1395 forintért kapható napszemüvegek között is akad néhány elég jó darab. 

H&M

A Vörösmarty téri H&M-ben végre a földszint nagyobb részét a leárazás foglalja el, de persze folyamatosan jönnek az új kollekció ruhái is. A leárazott holmik között most igazi kincseket lehet találni, limitált kollekciók utolsó darabjait, fényes anyagú, alkalmi ruhákat, sortokat, nadrágokat 3-4 ezer forintért. Mi a Conscious Exclusive kollekcióból ragadtunk meg pár darabot, mert 3500 forintért egy selyemruha ajándék. 3000 forintért szuper skinny nadrágok keresnek gazdát, 5 ezer forint alatt különleges bomberdzsekiket és blézereket vehetünk. Sok bizsu és napszemüveg 700 forint, lurexfelsők 3000 forintért, strandruhák 1500-ért vihetők!  A H&M kínálata pont az ellentéte a Reservedének: ha alapdarabjai mellé valami különlegeset vásárolna, akkor itt a helye!

Women's Secret és Oysho

Természetesen a fehérnemű-üzleteket is elérte a leárazás. Az igazi alapdarabokat persze továbbra is teljes áron lehet csak megvásárolni, hiszen ezek nem szezonhoz köthetőek. Ha még csak most megy nyaralni, akkor mázlija van, ugyanis az összes kellék akciós. Igaz, nem annyira jutányosak az árak, mint mondjuk egy hipermarketben, egy egyszerű strandpapucs például még mindig 3495 forint a Women's Secretnél, és az a bikinifelső, amit kinéztünk, még mindig 6000 forint felett van. A Fashion Street Osyhójában már a méreténél fogva is nagyobb a választék mint a másik márkánál, a fürdőruhák és egyéb strandoláshoz szükséges kiegészítők mellett sok edzőcucc, pizsama (főleg rövidnadrág) és ujjatlan felső van. Az árak itt sem szálltak még kellően alá, egy gyógypapucs így is 6995 forint, de tangapapucs már van 2495-ért is, a legolcsóbb bikinifelső 3495 forint, a legolcsóbb bikinitop pedig 4995 forint, és ez egyelőre csak egy ezer forintos kedvezmény az eredeti árból. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek