A csíkos felsőtől vékony Katalin

Katalin hercegnéről nem írtunk azóta, hogy a szülés után parádés formában hagyta el a kórházat: most, a szülés után alig 6 héttel még parádésabb formában játszott György herceggel egy pólómeccsen. A Daily Mail szerint a remek genetikán kívül keresztcsíkos felsőjének köszönheti, hogy úgy néz ki, mint aki sose szült. A hercegné vasárnap a Gloucestershir-i Beaufort Polo Cluban vigyázott Györgyre, míg Vilmos pólózott, de a herceg sportteljesítményénél mindenkit jobban érdekelt, hogy Katalin hogyan tudott pár hét alatt formába lendülni a szülés után. A hercegné egy szűk farmert és egy kicsit laza, csíkos felsőt viselt a pálya mellett, melyben hasa olyan laposnak tűnt, amilyet bárki elfogadna akár tinédzserként is.

A ME+EM márkájú, 48 fontos (21 ezer forintos) felsőnek állítólag a szabáson kívül az a titka, hogy különleges anyagból készül, azaz félig pamut, félig Lyocell, mely innovatív, környezetbarát módon készül cellulózszálak bekeverésével és csodát tesz az alakkal. A Lyocell-t Angliában találták fel, ez az anyag egy fehérített faszálak eukaliptuszalapú oldatban való áztatásával készült sűrű massza. A masszát fonócsövön, kerekek között küldik át, majd kiszárítják és préselik. A kapott anyagot színezik és selyemmel, pamuttal vagy lennel keverik.

Bár ritkán esik szó a Lyocellről, gyakori alapanyag a ruhaiparban. "Kedvelt anyag, mivel puha a tapintása, mégis tartós és erős, mégis olyan a textúrája, mint egy finom selyemnek. Elegáns az esése, finoman redőződik a bőrön, nem lóg, hanem kellemes a megjelenése, ami nagyon előnyös" – mondta a Daily Mailnek Sandy Black, a London College Of Fashion textiltervezés és -technika tanára. Ráadásul a Lyocell mosható, könnyű, megtartja a formáját, nem áttetsző – mondja az ME+EM tulajdonosa, Clare Hornby, szóval tökéletes azok számára, akik szülés utáni alakjukat rejtegetnék.

Katalin felsőjének szabása – a háromnegyedes ujjak és a csónaknyak – a test legelőnyösebb részeit hagyják szabadon, míg elvonják a figyelmet a problémás területekről. A homokóraalak kiemelését a deréktájon elhelyezett oldalsó behúzások is elősegítik, melyek a csíkok miatt ráadásul észrevétlenek, így a csíkokkal együtt optikailag lapítják a hasat. A szín is okos választás, eddig Katalin általában fehér alapon sötét csíkosat viselt, most viszont sötét alapon húzódó fehér csíkos felsőt választott.

Katalin a felső miatt csinos?

"Olyan színeket választott, melyek jól mennek a szeméhez és a hajához. Sok ember azt gondolja, hogy a keresztcsíkok tiltólistásak, pedig csodásan elvonzzák a figyelmet a hasról és a hátról. Ráadásul időtlen klasszikus ez a minta. A csíkos anyagon nem látszanak a gyűrődések sem, ami nagyon fontos, ha az embernek gyereke van, a háromnegyedes ujjhossz pedig azért jó, mert nem kell egyfolytában fel-feltűrni a ruha ujjait" – mondja a márka egyik szakembere, Nick Ede.

Katalin felsője emellett elég hosszú is, hogy nehogy hasat villantson, mint György születése után tette: egyébként akkor is irigylésre méltóan lapos volt a hasa, de egy hercegnének nem illik a derekát mutogatnia. A ME+EM márka már az ausztrál turnén is öltöztette a hercegnét, eladásaik már akkor annyira megugrottak, hogy lefagyott webshopjuk – most ugyan nem fagyott le, de a csíkos csodafelsőket már csak előrendelni lehet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra