Ugyanazt a ruhát hétféleképp is hordhatja

Egy idő után nemcsak pénzügyileg, hanem alapvetően is lehetetlen lépést tartani az éppen aktuális trendekkel: minden nyáron updatelni a gardróbot, hogy aztán jövőre az új cuccok felét megint ki lehessen szanálni nem valami élvezetés, emellett pedig az alapdarabokon kívül olyan ruhákra is érdemes beruházni, melyek picit egyedibbek és izgalmasabbak, mint az átlag. Sokan viszont megfeledkeznek róla, hogy egy sima fekete pamutruhát is ezerféleképpen lehet hordani, csupán a megfelelő kiegészítőkre és ötletekre van szükség hozzá. Ha ezekben esetleg szűkölködnie, összeállítottunk egy listát, melyen hét teljesen különböző stílusban is megnézheti az átlagos kisfeketét!

1. Dobja fel egy övvel!

Egy – a ruha stílusához természetesen passzoló – övvel teljesen más sziluettet adhat az egyébként egyszerű nyári ruhájának, ráadásul az öv kiegészítőnek sem utolsó. Az öves megoldás előtt viszont nem árt kitrükköznie a tükör előtt, hogy a derék, esetleg a csípőre helyezett öv áll-e jobban, valamint a ruha fazonjától (passzos vagy bővebb) is függ, végül melyik verziót érdemes kipróbálni.

2. Vegyen rá egy pulcsit, és kész a miniszoknya!

Egy fekete kisruhából elég könnyű miniszoknyát csinálni: elég ugyanis csak rávenni egy pulcsit, feldobni egy pár jópofa cipővel, és kész. Persze, ha szereti betűrni a felsőjét, akkor érdemes beruháznia egy-két miniszoknyára is, de különben egy lenge őszi/nyári ruha is megteszi, legalábbis a különbséget elsőre nem mindenki tudja megmondani.

3. Vegyen alá pólót!

Egy lenge tavaszi/nyári ruhát a hidegebb, őszi időszakban is felvehet – akár harisnya nélkül is –, a trükk csak annyi, hogy alá kell venni egy hosszított ujjú felsőt. Ahogy az alábbi street style fotón is látszik, az egyébként egészen alkalmi ruhát egy hófehér, hosszú ujjú inggel, kalappal, és a most igazán trendi tornacipő-trenddel kombinálta viselője.

4. Ruhát a ruhára!

A rétegezés nem csak télen, a nagy hidegben tanácsos: egy túl rövid ruhát például hordhatunk úgy, hogy aláveszünk egy hosszabbat, fordítva ugyanez viszont már nem feltétlen működik. Ez a trükk valószínűleg nem közönségkedvenc, a megfelelő ruhákkal viszont érdemes legalább otthon, a tükör előtt próbálkozni: lehet, hogy elméletben nem fogja annyira érezni, de gyakorlatban attól még működhet. Nézze meg például Kim Kardashiant, aki áttetsző ruha fölé húzott szűk szoknyát: ha a mellét is takarta volna a felső réteg, talán még jobban is nézne ki:

GettyImages-488483141
Alessio Botticelli / Europress / Getty

 5. Vegyen alá galléros inget!

Az igazi stréber kislány szetthez elég, ha felvesz az egyszerű fekete ruhája alá egy fehér, lehetőleg élére vasalt, galléros felsőt. A megfelelő kiegészítőkkel - mint a piros rúzs - teljesen más dimenziókba emelheti ezt az egyébként egyszerű, de kényelmes szettet, ami nem csak valamilyen alkalomra, hanem a rohangálós hétköznapokra is megteszi. A fekete nejlonharisnya és a bakancs szintén passzolhat hozzá, de ez már inkább az ön stílusától függ. 

6. Törje meg a ruha vonalát egy derékra kötött inggel!

Elég nagy divatja volt az utóbbi két évben a derékra kötött flanelingnek, amit a nyári ruhákon is ki lehet próbálni (nem csak kockás verzióval). A derékra kötött ing megtöri a ruha sziluettjét, így a megszokott lenge ruha kétrészesnek tűnhet, míg az ing egy laza – bár inkább kicsit erőltetett – kiegészítőként működik. Éppen ezért válasszon a favágó ingek helyett valamilyen farmer vagy mintás, esetleg feltűnő színű darabot, így legalább nem áll be a sorba, ugyanakkor kipróbálja ezt a trendet is. Alábbi képen a ruha nem fekete, de talán így is könnyebben érthető, mire gondoltunk, mint illusztráció nélkül:

GettyImages-182172505
Kirstin Sinclair / Europress / Getty

7. A bőrdzseki kombóval nem tud hibázni!

Ha valamit megtanulhatunk a franciáktól, az az, hogy a bőrdzsekivel aligha lehet mellélőni - kivéve, ha mondjuk bőr rövidnadrággal és bőrtoppal hordja. A fekete ruhához így értelemszerűen tökéletesen passzol: visszafogott, ugyanakkor abszolút divatos, ráadásul nem is kell annyira bevállalósnak lennie ahhoz, hogy kipróbálja. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra