Itt a nyár: 3 trend, amit megéri követni

Minden szezonban vannak markáns, de mulandó trendek, amiket nem biztos, hogy felismerünk és helyén kezelünk: a Huffington Post épp ezért csokorba szedte, hogy melyek azok a divathullámok, amiket nem éri meg követni, és melyek azok, amikre érdemes pénzt szánni. A farmer például sose megy ki a divatból, de a térdig érő gladiátorszandálokat hiába akarják a tervezők háromévente divatba hozni, továbbra sem lesznek tartósan használhatóak. A rojtokkal is hasonló a baj, akárcsak a nyári hasított bőr ruhákkal, amiket nincs olyan szezon, hogy fel tudnánk venni – hiába mutatnak jól a kifutón. Cserébe egy övvel feldobott lenge ruha, vagy egy terítő-kockás vászonfelső jó befektetés lehet. Részletek és képek a hajtás után!

Igen: farmer minden mennyiségben

Idén nyáron a vékony chambray-ruhák és ingek ugyanolyan menők lesznek, mint a vastagabb mom-jeansek, vagy a farmermellények, akár egymással kombinálva is! Ráadásul ebbe a trendbe nem is nagyon kell befektetni, a legtöbbeknek van már otthon legalább egy farmernadrágjuk és -ingük, szóval ez egy elég könnyen követhető divathullám! Nézze meg például ezt a Zara szettet (a dzseki, a szoknya és a blúz 9995 forint), vagy ezt a Mango blúz-felhozatalt (4995 és 9995 forint között), és ha ez mind nem elég, akkor ebben a cikkünkben megnézheti, a celebek hogyan mutatnak tetőtől-talpig farmerban!

Stella McCartney, Chloé, Fendi 2015 tavasz-nyár
Stella McCartney, Chloé, Fendi 2015 tavasz-nyárNathalie Lagneau/catwalking / Europress / Getty

Nem: gladiátorszandálok

Minden lookbook és fast fashion bolt tele van térdig feltekerhető bőrszalagokkal díszített gladiátorszandálokkal, de ne dőljön be: attól még, hogy a fotókon jól mutat, a való életben inkább törpe hippinek fog kinézni benne (ha nem gazellatermet), a bőrpántok feszt le fognak csúszni a bokájához és a lapos, vékony talp is baromi kényelmetlen hosszú távon a betonon. Ja, és ha mégis sikerült elég erősen körbekötnie a lábát a szalagokkal, akkor azok furcsa nyomot fognak hagyni a bőrén. Egyébként a Zarában 34.995 forintért kap egy feltűnő példányt,  a Mangóban 6995 forintért válogathat több szín közül, a H&M-ben pedig 9490 forintért ruházhat be egy egész extrém verzióra.

Erdem, Chloé, Valentino 2015 tavasz-nyár
Erdem, Chloé, Valentino 2015 tavasz-nyárCatwalking / Europress / Getty

Igen: gingham-kockás

A vidéki vendéglők terítőit idéző kockás "gingham" minta az idei szezon nagy befutója, legalábbis a külföldi oldalak ezzel vannak tele. Elég könnyen kombinálható minta, főleg a most divatos fekete-fehér verzióban, és könnyű beszerezni: a Zarában a férfiaknak is kijut belőle, de a nők is többféle felső közül válogathatnak, a Mangóban 11.995 forintos nadrág és nagymintás ing is kapható (érdemes körülnézni, van sort is), de az Asoson várja az igazi Kánaán.

Michael Kors, Richard Nicoll, Oscar de la Renta 2015 tavasz-nyár
Michael Kors, Richard Nicoll, Oscar de la Renta 2015 tavasz-nyárVictor Virgile / Europress / Getty

Nem: rojtok

A vadnyugatias trendbe szinte belefulladtak a boltok pár hete – saját bőrünkön tapasztaltuk –, de ismét igaz az intés: ne dőljön be a (túl)kínálatnak, a rojtok unpraktikusak, gubancolódnak, nagyon oda kell figyelni, mivel kombináljuk őket, lassan tényleg eltűnnek a süllyesztőben és visszavonhatatlanul kínossá válnak. Akkor pedig tele lesz a szekrénye használhatatlan rojtos táskákkal, felsőkkel és szoknyákkal, azt meg ki akarná? Ha ön igen, akkor vegyen felsőt a Zarában 8995 forintért (nem is rossz!), táskát a Mangóban 17.995 forintért, vagy művelúr dzsekit a H&M-ben 9990 forintért.

Giambattista Valli, Sonia Rykiel, Isabel Marant 2015 tavasz-nyár
Giambattista Valli, Sonia Rykiel, Isabel Marant 2015 tavasz-nyárDominique Charriau / Europress / Getty

Igen: ruha övvel

Ez nem egy nagy megfejtés, de igen, csinosan fognak állni önnek az övvel átfogott lenge ruhák idén is. Az F&F-nél divatos mellényt adnak 9500 forintért, a H&M-nél már 3990 forintért nagyon szép ruhát kap, a Mangónál szinte estélyit adnak 31.995 forintért, a Zaránál pedig a farmer trendet is követheti öves ruha formájában. És ha nincs kedve vásárolni, akkor csak vegye elő bármelyik ingruháját vagy régi nyári ruháját és tegyen egy övet a derekára (ha talál a szekrényében egy színben passzoló ballonkabátot, annak az öve is szuper lesz, ezt tapasztalatból mondom).

Tome, Gucci, BCBG 2015 tavasz-nyár
Tome, Gucci, BCBG 2015 tavasz-nyárFernanda Calfat / Europress / Getty

Nem: hasított bőr

Alapvetően elvetemült ötlet volt a nagy divatházaktól, hogy telepakolták a tavaszi-nyári kollekciókat hasított bőr holmikkal, de ha már ők ennyire nem gondoltak a hordhatóságra, legalább ön ne dőljön be. Persze ha hűvös nyarunk lesz, akkor nem is annyira kínos beruházás egy bőrruha, de alapvetően a bőr nem a meleg évszak anyaga. Praktikus okokból: baromira lehet benne izzadni. A fast fashion boltok egyébként javarészt kamu hasított bőrt árulnak, ami lengébb, mint az eredeti, de cserébe nem valami mutatós. Itt van például a Zara 11.995 forintos nadrágja, vagy ez az öves felső 9995 forintért, az Asoson már 35 fontért (15.000 forint) ősasszonynak öltözhetünk, a Mango pedig valódi velúr ingruhát kínál 44.995 forintért, amihez kabátot 59.995 forintért vásárolhatunk. Nem rosszak, majd ősszel lehet is őket hordani.

Jason Wu, Derek Lam, Gucci 2015 tavasz-nyár
Jason Wu, Derek Lam, Gucci 2015 tavasz-nyárThomas Concordia / Europress / Getty
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra