Bejutott a világ legjobb szakácsiskolájába a magyar lány!

Nemrég számoltunk be a modellből lett magyar szakácslány New York-i kalandjairól, aki akkor a világ egyik legmenőbb kulináris iskolájába, az ICE-ba (The Institute of Culinary Education) szeretett volna bekerülni, az internetes szavazás elsörpő sikert hozott neki, rengetegen támogatták bemutatkozó videóját!

Untitled-1
youtube.com

A március végén lezárult internetes szavazást követően Tombor Nelli részleges ösztöndíjat kapott, aminek köszönhetően a borsos tandíj felét állja a nívós iskola, az idei ösztöndíjakat ők nyerték el. A szerencsés szakácsot ezúttal arról kérdeztük, hogy mit, és milyen környezetben fog tanulni a gasztro iskolában:

„Az iskolát 1974-ben, Peter Kump alapította. Olyan ikonok tartottak órákat az iskolában, mint Julia Child, vagy David Bouley. Nagy örömömre, az iskola épp most készül átköltözni egy új helyre, a Manhattan déli részén található Brookfield Place-re, ahol 12 konyhával, hidroponikus zöldség- és fűszerkerttel, csokoládélaborral várják a hallgatókat. Régi vágyam volt, hogy ebben az iskolában tanulhassak, ez az álmom a részleges ösztöndíjjal megvalósulni látszik.

A célom az, hogy minél nagyobb tudásra tegyek szert ezen a területen: minél többet tudjak az alapanyagokról, és megértsem az ételkészítés kémiáját is. Az Institute of Culinary Education-ben a "Culinary Arts" program 13 részből áll. A gasztronómia alapjaitól kezdve, a különböző nemzetek konyháin át, a péksütemények, cukrászsütemények készítésig mindent lefed a közel egy éven át tartó képzés, mely heti 5 nap elfoglaltságot jelent majd. A legvégén egy 210 órás szakmai gyakorlatra megyek, ahol az ICE-ben megszerzett tudást kamatoztathatom. New Yorkban nagyon magas szintű séf-képzés folyik, az ICE az egyik legjobb iskola azok számára, akik ebben a szakmában szeretnének elhelyezkedni.

A városban jobbnál jobb éttermeket találni, így a diploma megszerzését követően van esélyem olyan helyre bekerülni, ahol lehetőségem nyílik a további fejlődésre.” – mesélt az izgalmasan hangzó lehetőségről a leendő séftanonc. Annak, aki nem jutott be az ösztöndíj programba, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mivel egy ilyen tanfolyamért átlagosan 35-39 ezer dollárt (kb.9.8-10.9 millió forint) kérnek a világhírű iskolában.

Kitchen with a view. * #ImissTheCity #Ilovenyc #wewillbebacksoon

A photo posted by nellitombor (@nellitombor) on

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra