Szavazza be a magyar szakácslányt a világ legmenőbb szakács iskolájába!

Még másfél napig lehet szavazni a culinaryvoice.ice.edu oldalán Tombor Nellire, aki magyar szakácsként szeretne bekerülni a világ egyik legnívósabb kulináris iskolájába, a New York-i ICE-ba (The Institure of Culinary Education). A modellből lett szakács a pályázat-ösztöndíj révén olyan Michelin-csillagos éttermekben dolgozó nagyágyúktól tanulhatná meg a szakma csínját-bínját, mint Michael Laiskonis vagy James Briscione.

Tombor Nelli, a modellből lett szakács.
Tombor Nelli, a modellből lett szakács.Fotó: instagram

A jelenleg New Yorkban élő Tombor Nelli egy rövid bemutatkozó videóval (itt éri ezt el) próbálja meggyőzni a szakmai zsűrit arról, miért is lenne alkalmas arra, hogy az ikonikus iskolában fejleszthesse tovább tudását. A kisfilmben szó esik többet között arról, hogy gyerekkorában a nagymamájától tanult meg főzni, ahol olyan hagyományos magyar ételeket ettek és készítettek, mint a paprikás, a gulyás vagy a palacsinta. A csinos szakácsnak azóta szenvedélyévé vált a főzés és bár a magyar ízek továbbra is uralják a konyháját, azért rengeteg inspirációt merít a nemzetközi konyhákban gyűjtött tapasztalataiból is. Egyetlen kattintással közelebb juttathatja Tombor Nellit az álmához, szavazzon rá, hogy legközelebb egy menő gasztroműsorban vagy versenyben láthassuk őt viszont!

Az 1975-ban alapított iskola több díjjal elismert pályázatára (Culinary Arts, Pastry & Baking Arts, Culinary Management és Hospitaly Management kategóriában) bárki jelentkezhet, aki tud főzni és készít magáról egy egy perces, #culinaryvoice hashtaggel ellátott bemutatkozó videót, amiben elmondja, hogy miért szeretne az exkluzív program nyolc ösztöndíjasa közé bekerülni. A legjobb ötven videót internetes közönségszavazás alapján választják ki, ebből szelektálja aztán az ICE szakmai testülete a legjobb nyolcat. A közönségszavazás március 28-án zárul le, a friss ösztöndíjasok nevét pedig április 3-án hozzák majd nyilvánosságra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra