Gyors és elegáns Valentin napi menü

Nincs ötlete, hogy milyen menüvel kápráztassa el barátját/barátnőjét Valentin napon? Vagy kedvenc haverját, Bálintot? Ezen könnyen segíthetünk! Olyan recepteket szedtünk össze, amelyeket gyorsan elkészíthet, mégsem lesz gagyi a végeredmény.

Bónuszként egy olyan rózsaszín felhős édességet is mutatunk, amellyel akár riogathatja is a szívéhez közelállókat. Mi szóltunk!

Előétel garnélából

A sonkába tekert garnélafalatok tökéletes választás a Valentin napi menü előételeként. Gyorsan elkészíthető, mégis nagyon elegáns étel - ráadásul a garnéla afrodiziákumként is ismert. Kell ennél több az indításhoz?!

DSC 6038kicsi
Katuci

A főétel akár kétféle is lehet

Kétféle főételt mutatunk, az egyiknek bárány, míg a másik bélszín az alapja. Mind a két recept eszméletlenül finom, bónuszként utóbbit még a legnagyobb sztárok is megkóstolták, akik a a Szigeten felléptek. A báránysültet, ahogyan a rákokat is, borzasztó könnyedén és gyorsan összedobhatja, de ez nem von le semmit az ízorgiájából. Szóval ha nincs kedve, és/vagy persze ideje ahhoz, hogy órákig a konyhában pepecseljen a menü összeállításán, ezt javasolnánk. A köretet kicserélheti salátára is, ha nem akar egész este mozdulatlanul feküdni a „hitvesi” ágyon.

DSC 6848kicsi
Katuci

A gombás pappardelle bélszínnel, igazi ínyenc kaja, biztosak vagyunk benne, hogy ezzel bárkit le tudna venni a lábáról. Amiért még ajánljuk: nagyon könnyű étel, főleg ha egy kis borral öblíti le. Az alkohol egyébként is javallott egy Valentin napi menüben, főleg, hogy ezzel könnyebben át lehet vészelni ezt a csodálatos „ünnepet”.

SZY 3715
Bence Szemerey / szemerey.com

Narancsos, csokoládés desszert

Nyilván az első helyre kerül a csokoládé ha édességről beszélünk és nincs másképp akkor sem, ha egy szerelmes estére készül az ember. Ez a narancs-csoki párosítás persze bármikor nagyon jól tud esni, de egy ilyen menü lézárasának meg tökéletes része. A narancsnak egyébként is most van a szezonja, a csokoládénak meg hát ugye egész évben, úgyhogy az alapanyagok megvétele sem fog különösebb fennakadást okozni. 

Cupcake1
Ötvös Zsuzsanna

Bónusz: rózsaszín, szívecske pillecukor

Ezt csak a legelvetemültebbeknek ajánljuk, ugyanis a legtöbbünk szivárványt hány az ilyen cuccoktól, de ha ön egész életében arról ábrándozott, hogy ilyen kis cukisággal lepje meg barátját/barátnőjét, most megmutatjuk a tökéletes receptet hozzá

Pillecukor8
Ötvös Zsuzsanna
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra