Őszi cipőkörkép: műbőr bakancsok mindenütt

Megnéztük, milyen a pesti cipőkínálat: nem túl változatos. Míg például Amerikában a sötétkék és bordó színeket istenítik, nálunk szinte csak barna és fekete lábbelik kaphatók, bőrt pedig már csak elvétve látni a boltokban. Az árak így sem alacsonyak, szemrebbenés nélkül leakasztanak 18 ezret egy műbőr csizmáért bárhol, de ennél persze olcsóbban is kijöhetünk. Részletek a hajtás után!

Asia Center

Az Asia Centerbe nem bőrcipőért indul az ember, de ahogy elnéztük a kínálatot, leginkább gumicsizmáért. Abból van minden üzletben rengetegféle, az árak viszont nem túl változatosak, 2500-3500 forint között mozognak. A gumicsizmák mellett művelúr bokacsizmák és tavaszról ittmaradt balerinacipők kelletik magukat. Míg sok cipőt tényleg megkapunk 1000-2500 forint között, a trendibb darabokért simán elkérnek 5 ezret. Ami a stílust illeti: ki lehet fogni egész visszafogott, lakkbetétekkel ellátott Oxford-cipőket és bakancsokat, de szép számmal vannak a klasszikus "kínaipiacos" stílusú, strasszokkal, díszekkel megpakolt csizmák is.

New Yorker

A New Yorker kínálata nagyon hasonlít az Asia Centeréhez, de nincsenek strasszok és kicsit ormótlanabbak – azaz a jelen trend szerint divatosabbak – a bakancsok. Emellett fekete és sötétbarna műbőr csizmák állnak unalmas halomban, még az áruk is egysíkú, a kínálat nagy része 8990 forintért vihető el.

Deichmann

Nem tudjuk, miért nem kínálnak sehol legalább padlizsánlila vagy sötétkék cipőket, miért kell edzőcipőt venni ahhoz, hogy ne fekete vagy barna cipő kerüljön lábunkra? De itt is ugyanaz van, mint mindenhol, azzal a különbséggel, hogy 15 ezerért már kapható szürke, hosszú szárú velúrbőr csizma, 20 ezerért pedig barna valódi bőrcsizma, ami nagy piros pont. Végre valahol nem áll meg az élet a fröccsöntött vagy papír-hatású bakancsoknál!

Reno

A Renóban rögtön egy Tamaris bokacsizmán akadt meg a szemünk, úgy látszik, lehet mégis szép bőrcsizmákat kapni, de azért már 35 ezret kell fizetni. Na persze, hogy mi a szép, az egyénfüggő, ezt mutatja az a 40 ezerre beárazott barna csizma is, amit mi kifejezetten csúnyának látunk, hiába készült remek anyagokból – ezt is megtalálja a galériában. A Renóban ezen kívül az idősebb korosztálynak való kényelmi cipők sorakoznak, és úgy tűnik, tényleg minimum 35-40 ezer forinttal kell készülni, ha valami normálisat szeretnénk: 18 ezerért döbbenetes külsejű műbőr bakancsot találtuk.

Humanic

Itt is megtalálja mindenki a számítását, 10 ezerért divatosan bumszli műbőr bakancs, 20-ért ugyanez bőrből kapható. Úgy tűnik, hiába a rengeteg divathét, az ottani cipőtrendek nem szivárognak át a hazai boltokba: itt maradnak a szinte mindenkinek előnytelen bokafazonok, a platformos körömcipők és a neonszín AirMaxek.

Players Room

Nem a Humanic, hanem a Players Room a neonszín AirMaxek lelőhelye, és számunkra elég hihetetlen, hogy 2014 őszén még van ember, aki 42 ezret fizet egy ilyen cipőért. De biztos van, és olyan is akad, aki 17 ezret áldoz egy újabb sötétkék Converse-re. A magyar Dorko márka jelenléte viszotn igazán üdítő ebben a boltban, ráadásul tényleg elég pofás utcai sportcipőket terveznek, az viszont vicces, hogy egy művelúr Timberland-hasonmásért 18 ezret akarnak kérni.

Office Shoes

Ennél csak az viccesebb, hogy az Office Shoes kirakatában azzal büszkélkednek, hogy vízállóak a gumicsizmáik. Hát mégis milyenek lennének? Főleg 47 ezer forintért?! A különleges, vízálló gumicsizmák mellett még elképesztően kurvás, fűzős magassarkú bakancsokkal is támad a cég, valamint 9 ezres kamu-Converse-ekkel. A cipzárokkal díszített, 19 ezerre beárazott műbőr bakancs viszont tök jól néz ki, a műfajban ez az egyik legjobb.

CCC

Egyik favoritunk a lengyel CCC, ahol 10 ezerért valódi bőr Oxford-cipőket kínálnak, és mind színben, mind stílusban van választék. A csizmák vonalai letisztultak, nincsenek túlcsicsázva, mind hordható, igényes, de persze itt is vannak vadhajtások, mint mindenhol. Akárhogy is, a legnagyobb eséllyel valószínűleg itt lehet normális csizmát találni.

H&M

A svéd márka is beragadt az eddig bevált trendekbe, vannak balerináik és mokaszinjaik 3490 forintért, meg műbőr bakancsaik 9-10 ezer forintért. A készlet ugyan üzletenként változik, de egyik cipő se az a "hűha, azonnal meg kell vennem" darab

F&F

A Tesco ruhamárkája női cipővonalon nem gyenge, annyiféle Oxford-cipőjük van, hogy meg se lehet számolni, és a fekete-barna mellett náluk kapható bordó is – végre! Hátrány, hogy a kínálat áruházanként változik és a csinosabb darabok seperc alatt elfogynak. Csizmák még nem nagyon vannak, amik mégis, azok se különösebben érdekesek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra