Készítsen elegáns karkötőt néhány perc alatt

Egy szép karkötő elkészítése nem is olyan bonyolult feladat, főleg, ha a megfelelő mintát választja ki hozzá. A kettős csomó nem csak szép, hanem egzotikus is, és ha több színnel dolgozik, akkor a hangulata is vidámabb.

Amire szüksége lesz:

- 4 hosszabb szál műanyag lánc alap, de dolgozhat akár szövettel is

- Ragasztó, a könnyebb munkához

- Fogók és olló

- 2 hosszú úgynevezett stopper, melyet hobbyboltban, vagy az ékszerkellékeseknél szerezhet be

- Rövidebb lánc

- Delfinzár

- Vonalzó a méretezéshez

Az első lépés, hogy a négy hosszú lánc-szálat 70 centis darabokra kell vágnia. Erre azért van szükség, mert könnyebben dolgozik majd a rövidebb szálakkal. Az azonos színűeket fogja össze, hajtsa félbe és vágja el. Az így kapott 8 rövid láncalapot négyesével fogja össze, és a végeit ragassza le, hogy ne mozduljanak el. Fontos, hogy a szálakat rendezze el, ne tekeredjenek egymásra, mert akkor nem lesz szép a végeredmény!

A két négyes szálsorral haladhat tovább. Hurkolja be az egyiket, majd a másikat rá úgy, hogy az első alsó szára a második hurokba kerüljön. A második felső szárát először hurkolja át alulról az első szál hurkán, vigye át a második szál másik vége felett, majd újra bújtassa ki az első hurkon. Ha jól csinálta, akkor, ha a 4 véget meghúzza, egy szép, kettős csomót kap majd.

A szárak így nagyon hosszúak lesznek, ezért a csomó közepétől 6-8 centire vágja le, attól függően, hogy mekkora a csuklója. Ehhez ragassza össze az azonos oldali szálakat – vagyis így egyszerre 8 szálat rögzít. A ragasztásnál vágja el a szálakat, majd helyezze rá a fém stoppert. Ezt a fogó segítségével erősen nyomja össze, így annak apró fogai tökéletesen megtartják majd a szálakat. Ezt ismételje meg a másik oldalon is.

A láncon nyisson meg egy szemet a fogók segítségével, és bújtassa a stopperen kialakított helyére. A másik stopperre pedig helyezze fel a delfinzárat egy kisebb karika segítségével. A lánc lehetővé teszi, hogy nagyobbítsa a karkötőt, ha a méret nem lenne jó. Ezután nincs más dolga, mint a megfelelő ruhát felvenni, és élvezni a saját kézzel elkészített ékszerét.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra