Bojkottálja Bruneit a Saint Laurent

Korunk egyik legmenőbb tervezője, Hedi Slimane
Korunk egyik legmenőbb tervezője, Hedi SlimaneHandout / Europress / Getty

A napokban a francia Yves Saint Laurent vezetőtervezője, Hedi Slimane közzétett egy hivatalos nyilatkozatot, miszerint csatlakozik a brunei szultán érdekeltségébe tartozó Dorchester luxusszálloda-csoport elleni bojkotthoz, amely ellen más tervezők, például Peter Som, illetve az ismert suszter, Brian Atwood is felléptek az elmúlt időszakban. A designerek mellett olyan befolyásos hírességek is szeretnék, ha a szállodalánc-tulajdonos Hassanal Bolkiah szultán javítana az LMBT közösség tagjainak jogi helyzetén, mint Ellen DeGeneres, Jay Leto valamint Stephen Fry – írja a dazeddigital.com.

„Az Yves Saint Laurent divatház és kreatív igazgatója, Hedi Slimane nem tudja elfogadni az efféle, a brunei szultán által hozott elnyomó és egyenlőségellenes Sharia törvényeket, melyek az alapvető emberi jogokat sértik. Emiatt a divatház alkalmazottai elzárkóznak a Dorchester Collectionnel való minden együttműködéstől, nem szállnak meg a szállodalánc egyetlen létesítményében sem, míg a brunei szultán vissza nem vonja vonatkozó törvényeket, mivel ezeknek nincs helye civilizált társadalmakban" – olvasható a divatház hivatalos Facebook oldalán.

A divatház felháborodása egyébként érthető, hiszen a 67 éves, megszállott luxusautó-gyűjtő hírében álló Hassanal Bolkiah szultán új, máshol törvénybe ütköző szabályozása a homoszexualitás büntetésére valóban elképzelhetetlen napjainkban a nyugati társadalmakban. A homoszexualitást tíz éves börtönbüntetéssel sújtó szultán az Amnesty International szerint sötét középkorba taszítja az országot törvénykezéseivel. A Dorchester-csoporthoz 10 luxushotel tartozik, többek között a Beverly Hills és a Plaza Athénée.

Íme a másságot nehézkesen toleráló szultán
Íme a másságot nehézkesen toleráló szultán- / Northfoto
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek