Lupita Nyong'o vagy a modell szebb?

Számos alkalommal lehettünk szemtanúi annak, amikor beindul az ikongyártás és az addig ismeretlen hírességen hirtelen dizájnerruhák sora tűnik fel. Ehhez sokszor elég egy Oscar-gyanús alakítás, és a gyakori vörösszőnyeges szereplés reményében a luxusházak zsákszámra küldik a többmillió forintot érő ruhakölteményeket a színésznőnek, vagy egyszerűen kötnek egy mindenki számára gyümölcsöző szerződést vele (mint Jennifer Lawrence esetében).

A sikeres színésznők pedig párszor szívesen felveszik a nekik tetsző ruhákat, megmutatják azokat a fotósoknak, hogy aztán a divatoldalak kielemezhessék, ezzel is reklámot csinálva a tervezőjének. Mindenkinek előnyös ez az üzlet: a celebnek nem kell a gardrób előtt tipródnia, hogy mit vegyen fel, a márka pedig egyetlen ruha árával több embert ér el indirekt reklámjával, mintha milliókat költene hirdetésekre.

Készüljön fel: a legújabb ikon Lupita Nyong'o, aki nemrég tűnt fel a 12 év rabszolgaság című filmben, el is vitte vele vasárnap a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscart és a film eddigi promóciói során már egy luxus penthouse árának megfelelő összegnyi ruhát láthattunk rajta. E heti Kinek állt jobban?! rovatunkban tőle válogattunk szetteket, hogy aztán mellétehessük a ruha kifutós változatát is, ön pedig eldönthesse, melyiket szereti jobban!

Tetszik önnek ez a poszt?

Keresse a Dívány divatblogját Facebookon, így nem marad le a következőről sem!

Chanelben

Kinek áll jobban a Chanel?

Nyong'o a BAFTA egyik partiján jelent meg ebben a Chanel kiskosztümben, ami egyébként a 2012-13-as őszi-téli haute couture kollekcióból van. A színésznő – a modellel ellentétben harisnyát nem vett fel, lábaira pedig hegyes orrú, mostanában divatos metálozott magassarkú cipőt vett fel. A személyes holmijait egy fehér színű, rózsaszín láncos vállpánttal rendelkező táskába tette és úgy gondolta, létezik egyszerre szem- és szájhangsúlyos smink is: szemhéjaira a 2014-es év divatszíne, a ragyogó orchidea került, ajkait pedig fuksziára színezte. Körmeire nude körömlakk került, hajával pedig – révén, hogy háromcentis – nem sok mindent tudott kezdeni.

A manöken Lindsey Wixsonra fényes-glitteres harisnya, csillogó, arany orral rendelkező rózsaszín cipő került. Körmei is pinken virítottak, nagymamakék szemhéjfestéket és természetes ajkakat kapott. A fejére még tiarát is adott Karl Lagerfeld. Ékszereket csak Nyong' o viselt: egy pár decens fülbevalót és egy gyűrűt.

Diorban

Kinek áll jobban a Dior?

Meglepődtünk volna, ha a mostanában elég unalmas kollekciókat kifutóra küldő Dior nem csapott volna le a filmsztárra és nem adta volna rá valamelyik haute couture ruháját – ahogy tette és teszi a szintén népszerű Jennifer Lawrence-szel is. Nyong'o a 2013-14-es őszi-téli haute couture kollekcióból kapott egy smaragdzöld estélyit és abban vonult végig a BAFTA díjátadó vörös szőnyegén is. Itt is bevette a szem-száj kombinációt, hiszen előbbire méregzöld festék, utóbbira pedig bogyószínű rúzs került.

A modellre fekete-szürke, könyékig érő kesztyűt és övet raktak, így első blikkre olyan érzésünk volt, mintha az Ariel, a kis hableányból látnánk a gonosz Ursulát. Mivel Jennifer Lawrence-en már az egész kollekciót viszontláthattuk, így az sem meglepő, hogy a manöken hátranyalt hajat és csillogó ajkakat kapott ájultra sminkelt arcához. A cipője egyikőjüknek sem látszik, így egyenlő eséllyel indulnak.

Lanvinben

És a Lanvin?

Vegyes érzelmeket váltott ki belőlünk ez a Lanvin-ruha, ami arra az anyagra hasonlít leginkább, amibe az égési sérülteket tekerik. A réztekercsre is emlékeztető ruha cipzárja eléggé hangsúlyos helyet kapott és úgy látszik, Nyong'ónak egész kollekciója van metálosan csillogó hegyesorrú cipőkből, hiszen most egy aranyszínűt húzott a lábaira. A kontraszt érdekében körmeit királykékre festette és egy fekete doboztáskát cipelt magával a Non-Stop film premierjére. Szemsminkjét a körmeihez, a szája színét pedig a ruhájához igazította.

A leginkább egy őszülő Lucy Liura emlékeztető modellre egy nude színű, bokaszalagos magassarkú cipőt adtak, körmeit festetlenül hagyták és a sminkjét sem vitték túlzásba, csak egy enyhe lilás színezetet kapott. Önnek melyik verzió jön be jobban? Szavazzon, kíváncsiak vagyunk!

+1: Pradában az Oscaron

Melyik ruha áll neki legjobban?

A vasárnap esti Oscar gálára Nyong'o egy világoskék, enyhén csillogó, mélyen dekoltált Prada estélyiben ment – nem is kellene ezen meglepődnünk, hiszen azt csiripelik a madarak, hamarosan leszerződtetik a Prada kistestvéréhez, a Miu Miu-hoz reklámarcnak. Azt Instagramjának hála már pénteken tudtuk, hogy aranyszínű lesz a körme és a fülbevalója, de a ruhára adott tippekkel eléggé melléfogtunk: élénk színek helyett egy finom pasztellkék verziót választtott Nyong'o, melynek szabása is klasszikus. Szerintünk messze ebben a – külön erre az alkalomra készített – ruhában néz ki legjobban az Oscar-díjas színésznő, de az ön véleménye számít: a Prada ruha jobb vagy valamelyik másik? Szavazzon!

476193825
Jason Merritt / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek