Itt tud még cipőt venni, ha túl nagy a lába

hightower

Decemberben írtunk arról, hogy mennyire nehéz Magyarországon cipőt találni azoknak, akik az átlagnál sokkal nagyobb lábmérettel rendelkeznek. A cikk végén arra kértük olvasóinkat, ha van tippjük, hol lehet még óriási lábbelit venni, akkor azt írják meg nekünk, azóta pedig rengeteg levelet kaptunk.

"Az Egyesült Államokban van egy-két hülye dolog, de az, hogy a gyártók a lábszélességét is figyelembe veszik a cipőknél, egyáltalán nem hátrány" - írja nekünk Szilárd, aki szerint a tökéletes választáshoz értelemszerűen a lábfejet a legnagyobb szélességénél kell mérni. "Ha jól méred és jó cipőt választasz, akkor nincs meglepetés. Én leginkább az eBayről vásárolok. 15000 Ft alatt nem úszom meg szállítással együtt, de egy jó cipő simán megér ennyit. Van néhány sportcipő-gyártó (Adidas, Saucony, New Balance, Brooks), amelyik gondol ránk, és gyártanak tök fekete cipőket normál munkavállalóknak. Ezek napi 8 - 10 óra után is kényelmesek hordhatók, és minimum 2-3 évet kibírnak. Mert valljuk be, a legkényelmesebbek a megfelelően kiválasztott futócipők" - teszi még hozzá Szilárd, majd azt is elmondja, hogy nagyméretű sportcipőt az Adidas Outletben lehet találni a Boráros téren Budapesten.

Dávid évekig küzdött a 48-49-es cipőméretével, ő a prémium minőségű cipőkhöz adott tanácsot. "A Lloyd cipőboltot ajánlanám nektek a Deák Ferenc utcában. Nem óriások boltja, hanem egy normális német cég, amely megcsinálja a cipőit nagy méretben is. Pérmium kiszolgálás, prémium termékek sajnos prémium árakon. Viszont 50-es, teljesen szép, hordható darabok is akadnak. Ha valami nincs készleten, az osztrák raktárból 4-5 nap alatt itt is van. Remélem segít majd valakinek ez az infó."

shutterstock 1050951

A levelet csak Qtai névvel aláíró olvasónk a Rikida ruhaboltot ajánlja a hetedik kerületi Wesselényi utcában: "Kis bolt, kis választék de legalább van." Annyi előnye már van az Óriás Shoppal és a Mr. XL-lel szemben, hogy legalább a bolt nevében nem emelik ki, hogy a vásárlóik nem hétköznapi méretűek. Az viszont tényleg érdekelne minket, hogy az igénytelen honlap az óriáscipő-bizniszben vajon alapkövetelmény vagy csak ennyire nem érdeli a tulajdonosokat. Itt legalább vannak képek a választékról, ami így első görgetésre főleg sport- és bőrcípőkből áll, egészen 50-es méretig. A honlapon külön kiemelik, hogy rendkívül alacsony áraik vannak, mivel ők nem építik bele az árba: az alkalmazottak bérét, a raktározás díját, a vásárlási környezetét és a reklámot. Bármit is jelentsenek ezek, tényleg nem tűnnek drágának a cipők, bőrpapucsot például már 1900 forintért is lehet venni, igaz, ez most télen annyira nem tűnik aktuálisnak. A bolt honlapja szerint egyébként 130 féle cipőből lehet válogatni.

"A cikkben említett 2 boltot régóta hanyagolom a katasztrofális választék miatt." - írja nekünk Ádám.
"Viszont érdemes mindenfelé próbálkozni, mert időnként bele lehet futni 1-1 túlméretes cipőbe. Nekem sikerült például a Hervisben Columbia-cipőt venni, de akadt már Timberland is a Premier Outletben. Ahol én normális cipőt tudtam venni: HUMANIC, 1060 Bécs, Mariahilfer Straße 1b. Iitt vásároltam Panama Jacket és Martenst is. Németországban, például Berlinban is vannak még túlméretes boltok, ahol lehet olyan cipőt venni, amiben nem ciki kimenni az utcára, de egy "mezei" cipőboltban is szokott lenni 50-esig cipő."

Szóval még mindig elég kilátástalan a nagylábúak helyzete Magyarországon, ezért érdemes Bécsben vagy még messzebb, Németországban próbálkozni, de a legegyszerűbb talán az online vásárlás, amiben Szilárd nevű olvasónk segített a cikk elején.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek