8 stíluslecke Marion Cotillardtól

Az megkérdőjelezhetetlen tény, hogy a francia nőknek van a legkifinomultabb ízlésük a világon. Nem véletlen, hogy a legtöbb divatmániás nő ezt az utánozhatatlan stílust és irigylésre méltó eleganciát igyekszik lekoppintani vagy legalábbis a maga ízlésére formálni.

Az igazi francia nőt napjainkban kétségkívül Marion Cotillard testesíti meg, akire még 2003-ban, a Tim Burton által rendezett Nagy Hal című kasszasikerben figyelt fel a film- és divatszakma. Az idén 38 éves színésznőt azóta a legmeghatározóbb hollywoodi dívák közé sorolják a vörös szőnyegen, így semmi meglepő nincs abban, hogy a barna bombázó volt az egyik kedvenc arca a Diornak az elmúlt pár szezonban.

A huffingtonpost.com szerkesztői összegyűjtötték Cotillard nyolc legmenőbb szettjét, amelyek a legapróbb részletekig, a cipőválasztástól a körömlakk színéig rendben vannak. Nézze meg, milyen trükköket kell bevetnie ahhoz, hogy franciásan sikkes legyen!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

1. Egy ruhán több anyag is elfér!

Bátran kombináljon össze nem illő anyagokat, ahogy Cotillard is tette fehér ruhájával a The Immigrant című film premierjén a Cannes-i filmfesztivál tizedik napján. A fehér gyöngyökkel kirakott miniruhához kifejezetten illik az ezüst csillámokkal megszórt magassarkú és a kontyba tűzött frizura.

2. Ügyeljünk a részletekre!

A színésznő vitathatatlanul az egyik legjobban öltözött nő a hírességek között. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy mindig ügyel a részletekre, tudja, hogy a ruha hátulja legalább annyira fontos, mint az eleje. Ezt meg is mutatta a közönségnek a cannes-i filmfesztivál hatodik napján, mikor egy sötétkék, oldalt cipzáras mini ruha arany gyöngyökkel és tüllel megtoldott hátát villantotta meg a paparazziknak. A ruha színéhez és az egyszerű frizurához jó választás volt a nude színű magassarkú is.

3. Ha nincs kedvünk kiöltözni, ne vegyük le a kabátot!

A tavasszal frizurát váltó színésznő nem fél kockáztatni, Carine Roitfeldhez hasonlón tisztában van azzal, hogyha egy jól szabott, elegáns kabátot vesz fel, egyáltalán nem fog senkit érdekelni, hogy mi van a ruha alatt. A 2014-es Dior Cruise bemutatóra galléros törtfehér kabátban érkező Cotillard egy neonzöld, lakkozott orrú cipővel tette még menőbbé szettjét.

4. Ne féljünk az élénk színű ruháktól!

Cotillard még egy olyan vörös szőnyeges eseményre sem választott strasszokkal kirakott fekete estélyit, mint a BAFTA-díjátadó. Bár a Dior haute couture ruha harsány színét, illetve átlátszó anyagból készült berakását többen is kritizálták a szezonban, a francia színésznő mégis sikkesnek tűnt a szettben, amihez jól passzolt a hegyes orrú Jimmy Choo cipő és közepesen visszafogott Chopard nyaklánc is.

5. Menő, ha a kiegészítők harmonizálnak egymással

Marion Cotillard lehetséges, hogy nem volt száz százalékig biztos ruhaválasztásában a The Dark Knight Rises londoni premierjén, ezért a negyvenes évek díváinak stílusára emlékeztető Raf Simons-féle Dior ruháról élénkvörösre festett ajkakkal és színben a rúzzsal harmonizáló körömcipővel vonta el a figyelmet. A trükk nem biztos, hogy minden helyzetben bejön, de egy próbát mindenképpen megér!

6. A praktikus is lehet csinos

A színésznő a 19. SAG gálára választott egy egyszerre stílusos és praktikus estélyit a Dior háztól. A fehér-kék színű, váll nélküli ruha bő alsórészt és zsebet is kapott, aminek köszönhetően Cotillard nem is vitt magával borítéktáskát, hiszen a bő szoknyában bőven elfér minden, ami egy ilyen eseményre szükséges lehet. (Telefon, csokoládé, laposüveg, púder stb.)

7. Vállaljunk be olyat, amilyet más soha nem tenne

Cotillard vagy a stylistja úgy tűnik, kedveli a vállat szabadon hagyó estélyiket. A Dior egyik divatnagyköveteként egy narancssárga, aszimmetrikus szabású Dior haute couture-ben érkezett a Golden Globe-díjátadóra is, amihez a francia divatház színben a ruhával harmonizáló körömcipőjét választotta. A fekete övvel feldobott ruhát a színésznő szürke manikűrje tette még sikkesebbé a vörös szőnyegen.

8. A klasszikus fazonok sosem mennek ki a divatból

Naná, hogy Cotillard egy klasszikus fazonú Dior ruhában került fel a legjobban öltözött színésznők listájára a torontói filmfesztiválon is az ősszel. A pazar ékszereket ezúttal hanyagoló színésznő egy fekete-púderkék dekoltázsbetétes darabban pózolt a vörös szőnyegen, melyhez tökéletesen ment a tyúklábmintás cipő, aminek korall színű pántja természetesen passzolt Cotillard körmének és ajkainak színével is. A frizuráját, mint a legtöbbször, Torontóban is feltűzve viselte.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek