no

Pénteki süti: emeletes kókuszos brownie

Eheti pénteki sütink a csoki-kókusz páros kedvelőinek különösen javallott, receptre felírható orvosság bármilyen borús napon, ráadásul nemcsak finom, de szép is, így akár szülinapi tortaként is bevethető. Ha pedig bevált, érdemes kipróbálni meggyel is.

csokis kokuszos 2
Doctor Pepper

Hozzávalók 18 cm-es tortához (26 centishez duplázzanak!)

A csokis réteghez

2 db tojás
1 dl étolaj
fél dl tej
10 dkg kristálycukor
6 g (ha lehet, házi) vaníliás cukor (csomagos esetén fél csomag)
10 dkg étcsokoládé
6 dkg búzaliszt
fél teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor

A kókuszos réteghez:

1 db tojás
5 dkg kristálycukor
6 g (ha lehet, házi) vaníliás cukor (csomagos esetén fél csomag)
4 evőkanál tejföl
10 dkg kókuszreszelék

1. Előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát, és előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Az étcsokit apróra vágjuk, és félretesszük.

2. A kókuszos réteghez a tojást kikeverjük a cukrokkal, majd a tejföllel is, és végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és azzal is alaposan átkeverjük. Ha kész, félretesszük.

3. A csokis részhez a tojásokat, az olajat, a cukrokat és a tejet egy tálba mérjük, és kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és kakaóport, és a legvégén az apróra vágott étcsokit is.

4. A tortaformába kanalazzuk a csokis keverék felét, majd következik a kókuszos massza. Mivel ez nem olyan híg, mint a csokis, úgyhogy kanállal rápotyogtatjuk, ügyesen kell, hogy nagyjából mindenhova jusson a kókuszosból. Kanál hátlapjával elegyengetjük a masszát, majd ráöntjük a maradék csokis részt, lehetőleg úgy, hogy az egészet befedje.

5. 25-30 percig sütjük.

csokis kokuszos
Doctor Pepper
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra