Prada reklám a Giles kifutóján

Giles Deacon londoni divathéten bemutatott 2014-es tavaszi-nyári kollekciójában rengeteg fotóval printelt ruha vonult fel: a Daily Mail szúrta ki, hogy az egyik ruhán egy 1997-es Prada reklám látható, melyet Glen Luchford fényképezett.

Az 1997-es képen Amber Valletta csónakázik egy borús tavon, a képet három különböző szabású selyemruhán is fel lehetett fedezni Giles kollekciójában. A Daily Mail megkereste a márka képviselőjét, aki készségesen elismerte, hogy Luchford képét használták, de mivel a tervező és a fotós jó barátok, úgy hiszi, ebből nem lehet gond. Hozzátette a Giles sajtósa, hogy „biztos” kért engedélyt a fotók használatára Giles Deacon.

pra

Nem túl bizalomgerjesztő válasz, annál is kevésbé, mivel egyelőre sem a Prada, sem Luchford nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben… Giles tetszetős kollekciójában egyébként több ismerős képet is felfedeztünk, valószínűleg mind Luchford munkája: például egy 1993-as Kate Moss sorozat egyik képe is bekerült a gyűjteménybe, erről meggyőződhet fenti galériában!

Különös egyébként, hogy a ruhákon lévő fotók nem pontosan ugyanazok, melyeket Luchford képei között megtalálunk, tehát valószínűleg a tervező Luchford sorozatainak meg nem jelent képei közül válogatott. A galériában talál két olyan ruhát is, melyekről nem derült ki, ki szerepel rajtuk. Az egyik tippünk a szőke dohányzó nőre Natalia Vodianova, de simán lehet, hogy tévedünk. Nézze meg a galériában a ruhákat, és ha van tippje arról, kinek melyik fotói szerepelnek a tavaszi Giles kollekcióban, írjon nekünk!

Oszd meg másokkal is!
Mustra