7 trend, aminek nyár végén lejár a szavatossága

Bár még alig kezdődött el a nyár, a People már össze is gyűjtötte, hogy melyek azok a ruhadarabok, kiegészítők és egyebek, amelyek ősszel már cikinek számítanak majd. Szóval most még bátran kövesse ezeket a trendeket, de ha a leárazásokon hosszabb távra akar bevásárolni, akkor gondolja meg jól, hogy áldoz-e ezekre pénzt.

1. A menta

Egy szín, amit az angol királyi család is nagyon kedvel II. Erzsébettől kezdve Katalin hercegnéig. Hiába, ez egy klasszikus. Ennek ellenére - ha ideiglenesen is-, de búcsút kell venni tőle, ahogy sárgulni kezdenek a levelek, de sajnos ez a helyzet a legtöbb cukorka- és fagylaltszínnel. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden színt száműzni kell, ha hidegebbre fordul az idő, sőt, csak más lesz a paletta, ami közül választhatunk. A mohazöld, a kobaltkék, a burgundi vörös például három példa azon színek közül, amelyekkel biztosan találkozunk majd pár hónap múlva.

2. A horgolt csipke rövidnadrágok

Idén nyáron nem csak a csipkeruhák számítanak tuti befutónak, hanem minden, ami ilyen vagy ehhez hasonló anyagból készült. Természetesen a nyár egyik kedvenc ruhadarabja, a rövidnadrág sem úszta meg, és ugyan a celebek és a divatbloggerek rajonganak a míves, díszes darabokért, ősszel és télen ezek is mehetnek a sutba, akár csak a fesztiválozók nagy kedvence, a farmershort. Persze nem baj, ha addig egyiket sem lehet lerobbantani rólunk, használjuk ki az elkövetkezendő két hónapot.

3. A rikító színű táskák

Sokan már szívesen temették volna a rikító színeket, de végül kiderült, hogy idén nyáron talán még divatosabbak lesznek, mint tavaly voltak. Megértjük, ha valaki ennek ellenére nem akarja túlzásba vinni a dolgot, és csak egy kiegészítővel, mondjuk egy szép táskával szeretné meglepni magát. Ám vigyázat, a People szerint a nyári szettjeinket nyugodtan feldobhatjuk retinaszaggató holmikkal, de egy fekete, duplasoros szövetkabáttal talán már túl merész párost alkotnának.

4. Virágos fejpánt

A fesztiválruházat egyik kötelező eleme a hajpánt, és most annál menőbb, minél több virág van rajta, csak arra vigyázzunk, nehogy összekeverjenek minket egy FEMEN-es aktivistával. A fast fashion márkáknál egyébként elég erős a kínálat hajékszerekből, szóval van miből válogatni, ha nem csak egy egynyári darabot szeretnénk vásárolni.

5. Sok fonat sokra megy

A strandfrizurákban az a jó, hogy egy kis módosítással nemcsak a vízparton, hanem akár vörös szőnyeges eseményen is működnek, lásd Jennifer Aniston példáját. Persze a szavatosságuk így is lejár, ahogyan beköszönt az ősz. A szezon másik slágerfrizurája, a sima lófarok sikere valószínűleg sokkal tartósabb lesz.

6. Többszínű, visszatükröződő szemüveglencse

A napfény nem csak tavasszal és nyáron lehet zavaró, de nem mindegy, hogy mivel próbáljuk megóvni a szemünket. A People szerint például jobb, ha hanyagoljuk az olyan darabokat, amelyet Jessica Alba is visel a mellékelt galériában. Arról, hogy mi a helyzet a színes, bolondos keretekkel, a magazin szerzője sajnos nem nyilatkozott.

7. A fehér körömlakk

Bizonyára kevesen gondolnák, hogy az is divatos lehet, ha minden körmünket fehérre mázoljuk. Pedig a dolog működik, legalábbis Alessandra Ambrosiónál. A modell ugyan szereti a színes ruhákat is, de gyanítjuk, hogy valójában a fehér a kedvence, hiszen volt, amikor nemcsak magát, de még kislányát is ilyen szettbe öltöztette. Hogy a fehéret fehérrel trend mennyire lesz tartós, azt nem tudjuk, de gyanús, hogy őszre és télre lecseng a lelkesedés.

Oszd meg másokkal is!
Mustra