Európai hatások és fényűzés Szingapúrban

Szingapúr már tavaly decemberben is felhívta magára a divatvilág figyelmét, amikor helyet adott a puccos francia és japán couture hétnek. A divatfővárosok listáján a nyolcadik helyen álló városállam a napokban mutatta be a a 2013/2014-es őszi-téli kollekciókat az Audi Fashion Festival Singapore rendezvény keretében. Összegyűjtöttük, melyek voltak azok a divatházak, melyek Carolina Herrera és Peter Pilotto mellett érvényesülni tudtak figyelemfelkeltő kollekcióikkal a divathéten.

Celebdesignerek és Nagy Gatsby jelmezek a kifutón

A Londonban élő szingapúri tervező, Ashley Isham nem ismeretlen név a szakmában, hiszen olyan hírességeket lát el ruhakölteményeivel, mint Florence Welch, Christina Aguilera, Kylie Minogue és Lady Gaga. Őszi-téli, jól struktúrált, hordható kollekciójával egyértelműen a magabiztos nőket kívánta megcélozni a tervező, kifutóján javarészt nagyon elegáns, földig érő estélyi ruhák, romantikus fodrokkal és virágmintákkal díszített darabokat láthattunk. Kedvenceink mégis a köpenyek, izgalmas nyakkivágások és garbók voltak.

Ishamhoz hasonlóan a felső tízezret kívánta megszólítani a Zardozë is, aki már tavaly is a hétköznapi ember számára elérhetetlen, pazar kollekciót vonultatott fel a kifutón. Idei sziluettjeivel a női vonalakra helyezte a hangsúlyt, ruháit kristályokkal, flitterekkel és tollakkal tette még előkelőbbé és csillogóbbá. Nappali viseleteit mindössze makró-és mikró nyomatai választják el a finom szaténból készült estélyi daraboktól. Összeségében profi és őszinte gyűjteményt láthattunk a szingapúri divatháztól.

Olaszosan csengő neve ellenére a Gizella Blu márka mögött egy Egyesült Arab Emírségekből származó fiatal tervező, Sacha Plumbridge áll. A designer idei kollekciójában nőies, romantikus ruhák, csipkebetétek, pasztell árnyalatok és kecses fodrok találhatóak, melyeket kiválóan párosított a jól szabott szoknyákkal és – származási helyére utalva – a Közel-Keletre jellemző kaftánokkal. A tervező kijátszotta a szezon slágergyanús filmjének kártyáit, és kollekcióban finoman elhelyezett egy-két Nagy Gatsby kosztümre hajazó darabot is.

A hetvenes évek és az európai kultúra Szingapúrban is menő

Az esküvői és estélyi ruhák egyik ausztrál nagymestere, Collette Dinnigan híres átlátszó, nőies csipke- és flitteres ruhacsodáiról – írja a vogue.it. A szingapúri kifutón elegáns, férfias, fekete pantallókat párosított éjkék felsőkkel, romantikus, csipkés blúzokkal. A drága anyagokkal dolgozó tervező kristályokkal, ezüsttel és arannyal felturbózott kollekciójából kedvencünk a fekete ceruzaszoknya és a szőrmés pulóver volt.

A Raoul márka az ázsiai piac után nemrég meghódította Kelet-Európát, Olaszországot és az Egyesült Királyságban is nevet szerzett magának. „A kollekcióhoz az ihletet az európai művészek, mint Serge Lutens, Madame Grès, Leon Bakst, illetve a varázslatos cári Oroszország adta. Az orosz hagyományokon kívül figyelembe vettük Yves Saint Laurent modern, hetvenes évekbeli stílusát, gazdag szövetekkel kombinált letisztult sziluettjeit, de hatással voltak ránk a bizánci motívumok is” – magyarázza Odile Benjamin, aki férjével, Douglassel közösen viszi a divatházat. Kollekciójukból az élénkvörös és kék árnyalatú, teátrálisabb darabokat szerettük a legjobban.

Blogmustra