Ők a legjobban öltözött 50 fölöttiek

Bár állítólag a nők 28 évesen a legszexisebbek, és 40 fölött van a legtöbb önbizalmuk, azért az 50 éven felüli korosztályt sem kell félteni, köztük is találni jó pár fiatalos, jól öltözött, vidám, csinos nőt és férfit, akiknek nagyon is számít, hogy mit viselnek a hétköznapokban. Összeállításunkban megnézheti, hogy kik azok az ötvenedik életévüket betöltött hírességek, akiknek semmi szégyellnivalójuk nincs a külsejüket illetően.

Közelebb az ötvenhez: Tilda Swinton,  Julianne Moore és Tom Ford

Az ötven felettiek mezőnye külön jó, hogy ebben a korban már kevésbé számít a szépség és a hamvasság, így egyre fontosabbá válik az egyéni stílus és a kisugárzás – írja a guardian.co.uk. Ilyen jól öltözött friss ötvenes Julianne Moore, aki vörös hajához és zöld szeméhez előszeretettel párosít smaragd, türkiz és élénk színű darabokat, a vörös szőnyeges eseményeken pedig elbűvölően fest kifinomult stílusra valló Alexander McQueen és Dior estélyi ruháiban.

A nemrég egy múzeumban pihengető Tilda Swinton karaktere szinte minden szabály alól kivétel. Míg más szépsége a korral egyre csökken, a színésznő napról-napra lenyűgözőbb formáját hozza. A filmpremiereken és díjátadókon gyakran jelenik meg Haider Ackermann szoborszerű ruhakölteményeiben és klasszikus Dior darabokban. Az 52 éves Swinton az élő bizonyíték arra, hogy egy androgün nő is lehet szexi, ha megfelelően öltözködik.

A minimalizmusba belefáradt Tom Fordot, aki nemrég töltötte be az 51. életévét, tavalyelőtt az orosz GQ Magazin megválasztotta az év legjobban öltözött meleg pasijának. Ford állítása szerint a sípályákon, az otthonán és nyaraláson kívül az egységes városi jólöltözöttség híve, ami szerinte fehér ingből, sötét nyakkendőből, arany mandzsettagombból, fekete vagy sötét egysoros gombolású öltönyből és fekete cipőből áll.

Hatvan fölött: Mick Jaggeren és Bowien is sokat dob egy drága zakó

A hatvanhat éves Bowie kinézetét kétségkívül feldobja a gyakran az oldalán feltűnő szomáliai modell felesége, Iman, aki valószínűleg az énekes stylistja is egyben. A tíz év szünet után új nagylemezzel előrukkoló Bowie-nak évtizedek óta rajongunk hetyke frizurájáért és kifogástalan szabású zakóiért.

Bár Mick Jagger már 69 éves, alakja a mai napig sportosan kisfiús, így szinte ugyanolyan dendisen áll rajta a fekete farmer, a bársony zakó és a selyem sál, mint ötven évvel ezelőtt, pályája legelején. A Rolling Stones frontemberéhez hasonlóan kifejezetten jól áll a kor és a designer zakó Nick Cave-nek és Bryan Ferrynek is.

Helen Mirren és Catherine Deneuve klasszikus európai dívák

Az idén 67 éves Helen Mirren 1966-ban kezdte karrierjét, azóta jópár díjjal, köztük 2007-ben Oscar-díjjal is jutalmazták II. Erzsébet brit királynő megformálásáért. A gyakran mosolygó platinaszőke filmsztár mindig makulátlan sminkkel és életkorának megfelelő elegáns, de világos vagy mintás ruhában lép a vörös szőnyegre. Az orosz származású Mirren mindig nagyon odateszi magát, de sosem erőltetett.

Az európai filmművészet másik legendás alakja a 69 éves Catherine Deneuve, aki nélkül a pletykák szerint el sem kezdődne a Párizsi Divathét. A világhírű rendezők és divattervezők örök múzsája finom, visszafogott, mégis kacéran franciás stílusával írta be magát a divatvilág szívébe. Stílusát számos divatlap a mai napig szereti feleleveníteni, többek között Mihalik Enikő is pózolt már aberrált Catherine Deneuveként a spanyol Vogue-ban.

Egysezr a menő divatszerkesztők is betöltik a hatvanat

A klasszikus frufrus frizurájáról könnyen beazonosítható Anna Wintour már 63 éves, de ha belép valahova, a mai napig minden szem azonnal rászegeződik. Az egyébként közepes magasságú  Wintour a kitüntetett figyelmet különös kisugárzásának, remekül választott Prada és Marc Jacobs ruháinak, illetve zárkózott, távolságtartó viselkedésének köszönheti. A Vogue főszerkesztő általában kedvenc tervezői aktuális kollekciójának A-vonalú, térdig érő szoknyáiban és azokhoz illő, kényelmes felsőkben éli mindennapjait.

Wintourhoz hasonlósn erős személyiség a francia Vogue ex-főszerkesztője, a saját lapot indító Carine Roitfeld. Az 58 éves Roitfeld az egyetlen nő a földön, aki erősen hajaz Iggy Popra, tehát nem szép, de dögös. Az egyébként nagyon fotogén, általában kócos, elmosódott sminkkel utcára lépő szerkesztőnek jót tett a kor, legyen rajta akár a Givenchy cipzáras bőrszerelése vagy egy Chanel kosztüm, mindegyiket tudja viselni.

Mindig érdekes női divattervezők kollekcióit látni a kifutón, mivel a férfiak szeretik maguknak kisajátítani ezt a kreatív területet is. Az érdekesen öltöző női designerek, mint a PVC fűzőket hordó Donatella Versace vagy a neonszandálokat szerető Phoebe Philo mellett nagy kedvencünk a 63 éves Miuccia Prada,aki eklektikus, mintás darabjaival, smaragd ékszereivel, műanyag vintage fülbevalóival bárhova megy, mindig felhívja magára a figyelmet. Az olasz tervezőnő egyébként mielőtt betört volna a divatszakmába, politológiából PhD-zott és öt évig tanult pantomimezni is.

Nyolcvan feletti divatikonok: II. Erzsébet és Iris Apfel

A fagyiszíneket favorizáló 86 éves királynő, II.Erzsébet szerethető, egyedi stílusáról, annak kulisszatitkairól nemrég könyv is jelent meg Dressing the Queen: The Jubille wardrobe (A királynőt öltöztetni: a jubileum gardróbja) címmel. A könyvből többek között kiderül, hogy a mindig csinos királynő maga is szeret ruhát tervezni, illetve, hogy kínosan ügyel outfitje részleteire és kiegészítőire, gondosan választ bross-t és gyöngysort.

Manhattan egyik legidősebb és legmenőbb nője kétségkívül a 91 esztendős Iris Apfel, akit könnyű felismerni bagolyszemüvegeiről, túlzásba vitt nyaklánc- és karkötőgyűjteményéről és különleges egyéni stílusáról. „Nincs az a pénz, amiért stílust lehetne vásárolni" – mondta egyszer a tavaly ‘Extinctions by Iris Apfel' néven táskakollekciót piacra dobó Apfel, akinek kortalanságát mi sem bizonyítja jobban, hogy még a MAC kozmetikai cég kampányarcaként is feltűnt a közelmúltban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek