Yoko Ono szivárványszínűre sminkelné a férfiakat

Yoko Ono bizarr húzásain lassan már meg sem lepődünk. Alig telt el 3 hónap, hogy seggvillantós kollekcióval terrorizálta a férfiakat, újabban sminktippeket osztogat nekik. Igen, pasiknak.

Ono persze az egész pasi-smink dolgot a lehető legművészibb körítésben igyekszik kivitelezni: egy versekkel megfűszerezett, poétikus kisfilmben mutatja be legújabb elképzeléseit a nappali és esti sminkekről, úgyhogy akik már büszkélkednek valamivel az előző kollekcióból, most még jobban megspékelhetik a már egyébként is hajmeresztő darabokat.

Lennon özvegyének elképzelései sokkal koncepcionálisabbak annál, mintsem hogy  "vidd fel az alapozót, tegyél fel egy kis pirosítót" szintű pontokban foglalja össze tippjeit. A nappali sminket a szivárványok ihlették: "szivárvány telefon, szivárvány banán, alma, körte" és még sorolhatnánk, majd feltűnik egy tényleg a szivárvány színeiben pompázó modell arca.

Az esti sminket az alkonyat vámpírjaira jellemző ragyogás ihlette, Ono jelmondata szerint ugyanis minden, ami csillog, ragyogást fog csempészni az életünkbe. "Ragyogó padló, telefon, kalapok" – szól igen bölcsen a vers is. Ezek után feltűnik egy modell, akinek először csak a mellkasa, majd az egész haja elkezd csillogni és szikrázni az Empire State Buildinggel a háttérben. Nem igazán értjük, itt mi volt a koncepció lényege, arról már nem is beszélve, hogy még a ragyogás imitálása is botrányosan gagyira sikeredett, dehát ki tudja, lehet pont ez a siker titka.

A harmadik, a hajnali smink hangulatát illusztráló versike az egyéjszakás kaland másnap reggelét, illetve hajnalát írja le " A hajánál fogva cibáld ki őt a lakásból, töröld ki a számítógépedből és a memóriádból is" – biztatja Ono a nőket, amit mi nem tudunk hova tenni. A videót főleg animációs grafikákból építették fel, az aláfestő zenét pedig a Renaissance Woman biztosította. Az Opening Ceremony, ami Yoko Ono bizarr ruhakollekciójáért is felelős, arra ösztökéli most az erősebb nemet, hogy ugorjanak le a közeli drogériába, és a szivárványokat és csillogó krémeket felhalmozva készítsék el maguknak a "tökéletes" arcot a videó útmutatásai alapján.

Sminkeljék magukat a férfiak?

Azt egyelőre se a szivárványszínűnél, se a csillogósnál nem értjük, pontosan hogyan kell elkészíteni – hiszen a videó a lényeget pont elhallgatja –, de farsangra legalább jó tippek lehetnek, ha éppen kifogytunk az ötletekből.

Ono sminkes szárnypróbálgatása valószínűleg még a seggvillantós kollekciónál is nagyobb bukás lesz, kivéve, ha a férfiak tényleg megfogadják a tanácsait, amit mi azért kötve hiszünk. Ön mit gondol? Lát Ono ötletében fantáziát vagy csak túl sok a szabadideje?

Oszd meg másokkal is!
Mustra