A pokróc az új sál

A divatszerető emberek minden szezon előtt izgalommal várják, hogy mik lesznek azok a kulcsdarabok, amiket a hírességek hordani fognak, amik az adott időszak meghatárázó darabjaivá (például 'IT-bag') válnak és így ők is kötelezőnek érzik, hogy beszerezzenek egyet – gyakran a fast fashion márkák üzleteiben megtalálható 'inspirálódott' társaik közül.

A férfidivatban az uralkodó trendek nehezebben jutnak szerephez, hiszen nem sok olyan egyedi ruhadarab van, amire felkapják a fejüket az emberek: nincs peplum, a cipősarok magassága sem mozog olyan széles skálán és a színek is korlátozottabbak, mint a női divat esetében.

A nemrég lezajló New York Fashion Weeken azonban egy új trendre figyelhettünk fel: a férfiak gyakran sál helyett egy egész takarót viseltek, ezzel is óvva magukat a hidegtől. A lavinát feltehetően a Louis Vuitton pokrócsálja indította el, a luxusmárka 2012-es őszi-téli kollekciójában bukkant fel és indult hódító útjára.

Nehéz eldönteni, hogy sál vagy előszoba-szőnyeg. Önnek hogy tetszik?
Nehéz eldönteni, hogy sál vagy előszoba-szőnyeg. Önnek hogy tetszik?Fotó: Elena Braghieri / Europress / Getty

Rendkívül praktikus abból a szempontból, hogy néha van az a hideg, ami ellen már a három pulóver, nagykabát és sál kombináció sem segít. Ilyenkor jól jön, ha valami egybefüggően védi az egész felsőtestünket és a nyakunkat, külön pirospont, ha még jól is néz ki!

A dandy stílus (a külsejére nagy hangsúlyt fordító, rendkívül stílusos úriember) kedvelői között egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kiegészítőnek lassan már nem is nevezhető, gigantikus méretű takarók, ezt a hullámot szeretné meglovagolni a másik, szintén ikonikusnak látszó darabjával a Kenzo is. Míg a Louis Vuitton 1200 dolláros (270000 Ft-os) portékáját főképp sálként, addig a Kenzoét lepelként, a hátra terítve hordják.

Ne viselje a pokrócsálat aznap, amikor az új nyakkendőjét mutatná meg az utcának!
Ne viselje a pokrócsálat aznap, amikor az új nyakkendőjét mutatná meg az utcának!Fotó: Elena Braghieri / Europress / Getty

Önnek hogy tetszik ez a trend?

  • Borzalmas! 1247
  • Tetszik és viselni is fogom, amint találok nekem tetsző darabot! 342
  • Nagyon tetszik, de én nem viselném! 241

Itthon sajnos nem igazán találkozni még az olcsóbb alternatívákkal (sem), de ha kellőképpen nagy durranás lesz, biztosan belefuthatunk majd Váci utcai alternatívákba. Addig is keresse a boltokban az oversize sálakat, hasonló hatást lehet elérni velük és mivel itt a tavasz, a plusz réteg vastagsága sem olyan fontos már.

Mustra