Statisztika készült Katalin hercegné stílusáról

Katalin hercegné stílusának minden apró részletére kíváncsiak a divatmániások, így a frizurájától a leendő kismamaruha-tervezőjéig mindenről tudósítanak a lapok. A Vogue szerkesztői a hercegné 31. születésnapja alkalmából egy statisztikát készítettek kedvenc színeiről, stílusáról és kiegészítőiről. Nézze meg ön is a hivatalos portréján 11 ezer forintos blúzban pózoló hercegné leginspirálóbb darabjait!

Királykék szín: 20%

A hercegné teljes gőzzel készül a jövőbeli királyné szerepre, így nem meglepő, hogy egyre többször látható konzervatív, kék együttesekben. A Vogue szerint Vilmossal való eljegyzése óta a Cambridge-i hercegné ruhatárának 20 százalékát teszik ki a királykék ruhák. A kissé alapos statisztika szerint további 16 százalékban látni a hercegnén szürke illetve ezüst színű ruhát, 15 százalékban ekrü, 12 százalékban pedig fehér színű darabokat. Katalin hercegné 9 százalékban hord pirosat, 6 százalékban zöldet, 5 százalékban sárgát, 4 százalékban bíbort, rózsaszínt vagy tarka ruhát és mindössze egy százalékban látni rajta barna darabokat.

Övek: 24%

A hercegné előszeretettel visel övet (egyszer még fejjel lefelé is hordta), szűkebb vagy bő fazonú ruhákhoz és kabátok fölé egyaránt. Nekünk többnek tűnt, de állítólag csupán 24 százalékban választ outfitjeihez övet, és 76 százalékban öv nélkül látható.

Szoknyák és ruhák: 29% A-vonal

Kate Middleton élete nagy részét szoknyában tölti, kedvenc fazonja az A-vonal, ami 29 százalékban látható a hercegnén. 24 százalékban visel ceruzaszoknyát, 19 százalékban rakottat. Egy százalékkal maradt le a rakottól a maxiszoknya, amit a tulipán fazon követ egy százalékkal. Egy százalék maradt a miniszoknyáknak, ami annak tudható be, hogy egy átlagos szoknya hossza a királyi családban 70 cm-nél kezdődik, egy miniruha hosszának pedig 50 centinek kell lennie.

Kabát és többször látott szerelések: 68% egysoros gombolás

A hercegné a klasszikus és nőies kabátok nagy rajongója, kedvencünk tőle az az elefántcsont színű, duplagombolású Alexander McQueen kabátruha, amit a tavaly nyári Garter Day-en és a Colour Ceremony-n is viselt. Szintén szupersikkes az a tojásszínű Day Birger et Mikkelsen kabát is, melyet Londonban, a paralimpia első napján és még további két alkalommal is viselt a csinos hercegné. Middleton egyébként 68 százalékban hord egysoros gombolású kabátot és 32 százalékban duplasorosat. 36 százalékos gyakorisággal látható rajta blézer, illetve 54 százalékban választ térd feletti és 10 százalékban térd alatti kabátokat.

Kalapok és fejdíszek: csak az esetek 22%-ában

A hercegné a látszat ellenére csupán 22 százalékban visel kalapot és 78 százalékban mellőzi a fejfedőket. ”Kate mindig olyan dőlésszögű kalapot választ, melyben a közönség jól látja az arcát. Ezért egy nagyobb méretű kalapot csak meredekebb szögben beállítva hordhat. A királyi udvarnál a nő áll a jobb oldalon, ezért a fejdíszek lehetővé teszik számára, hogy többet mutasson arcából” – magyarázza Eliza Scarborough, divatszerkesztő. A hercegné kalapjainak átlagos szöge egyébként 37,5 fok.

Anyagok és nyakkivágások: 27% gyapjú, 22% selyem

Kate Middleton ruháinak java, 27 százaléka gyapjúból, 22 százalékuk selyemből és 19 százalékuk pamutból készül. Kedvenc anyagai közé tartozik még a csipke, a dzsörzé és a bársony is. Az általa viselt ruhák 38 százaléka hajónyakú, 15 százaléka pedig V-nyakkivágású. Az állapotos hercegné 6 százalékban hord galléros ruhát, 4 százalékban pólónyakú és vállnélküli ruhákat, illetve egy százalékban látható rajta aszimmetrikus, félvállas darab. Designer ruhái 20 százalékban három negyedes ujjhosszúságúak és mindössze 7 százalékban ujjatlanok.

Láb és Cipő: 77% testszínű harisnya

A legszebb hajú hírességnek is megválasztott Middleton 77 százalékban testszínű harisnyanadrágot, 12 százalékban pedig vastag, fekete harisnyát visel.11 százalékban inkább harisnya nélkül lép a nyilvánosság elé. A hercegné cipőinek nagyrésze, 36 százaléka testszínű, 29 százalékuk fekete, 3 százalékban fehér és sárgásbarna, illetve egy százalékban rózsaszín, piros vagy burgundy színű. Cipőinek 78 százaléka hivatalos megjelenésekre választott udvari cipő, 10 százaléka pántos, 5 százaléka térdig érő csizma és csupán egy százaléka bokacsizma.

Smink és borítéktáska: a táskát az esetek 49%-ában egy kézben tartja

Vilmos herceg neje 52 százalékban füstös szemmel látható a róla készült képeken, 48 százalékban pedig a natúr sminket tartja előnyösebbnek. Talán a legfontosabb tudnivaló a hercegnéről, hogy a kezében sokat látott borítéktáskákat 49 százalékban egy kézzel tartja, 10 százalékban két kézzel fogja, 55 százalékban pedig nincs is nála ilyen típusú táska.

Vilmos és Kate Middleton házassága óta a legtöbb márkának, melyeket a hercegné preferál, igencsak jól megy, szinte mindegyik 100 százalékos bevétel növekedést tudhat magának. A nemesi család hölgytagjain gyakran látott bézs L.K. Bennett cipőkből két percenként adnak el egy párat, de Pippa Middleton táskái is 100 embernek adnak munkát Indiában.

Oszd meg másokkal is!
Mustra