Ezek lesznek a legmenőbb ruhák tavasszal

A 2013-as trendeket bemutató őszi divathetek legfontosabb alapdarabjai szinte már az összes fast-fashion üzletben megtalálhatóak. Összeszedtük a 2012-es kifutók legemlékezetesebb darabjait és a legsikeresebb bemutatókat. Nézze meg, mi történt ősszel a divatvilágban az avantgárd bemutatóiról ismert Londontól a vakmerő Milánóig!

New York – Marc Jacobs csíkos kollekciója

A New York-i Divathéten – ahol magyar modellek, például Mihalik Enikő vagy Rajzák Kinga is felvonult –  Marc Jacobs okozta a legnagyobb meglepetést irányt mutató kollekciójával, melyet Andy Warhol és a hatvanas évek stílusa inspirált. A javarészt csíkos pólókból és kosztümökből álló gyűjtemény legnépszerűbb darabja várhatóan a fekete-fehér csíkos felső lesz, amihez hasonló már kapható a Mangóban 12995 forintért, a Pull & Bearben pedig 5995 forintért.

London –Vivienne Westwood a környezetvédelmi aktivista

A New York-i bemutatókkal ellentétben, a Londoni Divathéten idén is nagy hangsúlyt fektettek a környezetvédelem fontosságára. A 71 éves Vivienne Westwood Red Label vonalának egyik leggyorsabban divatba jövő darabján is a 'Climate Revolution'(Klímaforradalom) felirat díszelgett. A hetvenes évek óta sikeres, punkok és csavargók ihlette kollekcióihoz illő békejeles pólót a hazai piacon újnak számító görög fast-fahion üzletben, a Pink Womanben 2900 forintért ön is beszerezheti. Az üzletben Bob Dylan póló is kapható 4995 forintért, a Zarában pedig Yoko Onó-s pólót vehet 4995 forintért.

Milánó – a koppintással vádolt Prada

A japán kultúrából és a hatvanas évek francia trendjéből ihletet merítő olasz divatház platform zokni-szandáljával sokkolta a divathét közönségét és divatra fogékony internetezőket. A metálezüst és margarétákkal díszített luxuscipőket felvonultató Pradát nem sokkal a bemutató után koppintással is meggyanúsították. A kollekció szinte minden darabján feltűnő virágmotívum látható ugyanis a Vogue 1967-es szeptemberi divatanyagában is. Ha önnek mégis megtetszett a Prada virágmintája, hasonló, gyöngyökkel kirakott virágos táskát a Zarában szerezhet be 7995 forintért.

Milánó – a rasszizmussal megvádolt Dolce & Gabbana

A tervezőpáros 2013-as nyári darabjait az előző kollekcióikhoz hasonlóan a szicíliai hagyományok és az ötvenes évek nyaralós hangulata inspirálta. A szaténban és selyemben nem szűkölködő gyűjteményt azonban beárnyékolta a márka rasszista benyomást keltő négerbabás fülbevalója, ami leginkább az amerikai Aunt Jemima figurára emlékeztet. A kifutón végigvonuló fejkendős modellek pedig a rabszolgaságot juttatták a közönség eszébe. Ha önnek tetszik a Dolce & Gabbana népi motívumokban gazdag kollekciója, hímzett fekete selyem blúzra 9995 forintért csaphat le a Zarában, egy törzsi figurákkal díszített miniszoknyát pedig 4700 forintért vehet a Pink Womanben. Egy elefántos fülbevaló a Mangóban 2495 forintba, egy afrikai stílusú nyaklánc a Pull and Bearben 3595 forintba kerül.

Párizs – Raf Simons első éve a Diornál

A divatház új kreatív tervezője már a nyári Haute Couture héten bebizonyította, hogy ő a legalkalmasabb a legendás márka vezető tervezői posztjára. A belga származású designer elődjével, John Gallianóval ellentétben a minimális esztétikai vonalakat és a Dior '40-es évekre visszanyúló stílusát részesítette előnyben. A Raf Simons féle nőies virágos ruhát harangszoknyával ön is beépítheti 2013-as ruhatárába, a Zara ugyanis 12995 forintért dobta piacra a klasszikus ruhát.

Párizs – Saint Laurent, az év legjobban várt kollekciója

Hedi Slimane a divatelemzők szerint erősen és magabiztosan kezdte meg pályafutását az idén nevet is váltó divatháznál. Az ékszerekben nem szűkölködő kollekciót a hetvenes évek, a tervező egyik kedvenc témája, a rock&roll és a cigányok ihlették. Bohémságot és luxus árasztó együttesekért önnek sem kell messzire mennie, egy Saint Laurent kifutóról ismerős blúz masnival a Zarában 7995 forintba, a Mangóban 6995 forintba kerül. A Mangóban élre vasalt pantallót és ceruzaszoknyát is talál 9995 forintért, egy bársony zakóért pedig 18995 forintot kell fizetni a spanyol márkánál.

Önnek melyik tetszik a legjobban?

+1 Budapest –  Mojzes Dóra fantáziavilága

Dora Mojzes hazánk egyik legfontosabb divateseményén, a Marie Claire Fashion Days-en mutatta be legújabb kollekcióját, melyet a Prometheus című film ihletett. "Olyan ruhákat szerettem volna tervezni, amelyeknek olyan hatásuk van, mint ha a viselőjük nem e világi lenne." – mondta munkájáról a tervező, aki elsősorban a japán és kínai piacra szánja kollekcióját. A gyűjteményből egy bőrhatású földig érő szoknya 28000 forintba, egy felhő mintás kapucnis miniruha pedig 28000 forintba kerül.

Oszd meg másokkal is!
Mustra