Heti kedvenc: pöttyök és csíkok 10 ezer forint alatt

Nyáron már sokat szemeztünk az üzletekben kapható fekete-fehér mintás nadrágokkal, és úgy tűnik, erre a szezonra ért be igazán a geometrikus divat, ugyanis a polcok, vállfák tele vannak csíkos és pöttyös darabokkal. Jó hír, hogy többségük most le is van árazva, igaz, a télen is viselhető ruhák között azért akadt, ami annyira még nem olcsó. Azért van mi közül választani tízezer forint alatt is, a hajtás után meg is nézhetik, hogy mit kapnak ennyi vagy egy kicsit kevesebb pénzért.

Ha Yayoi Kusama Louis Vuitton kollekciója láttán nem lett elege a sok pöttyből, sőt, ettől kapott csak igazán kedvet a kerek mintákhoz, akkor mindenképpen látogasson el a fast fashion üzletekbe. A Pull & Bearben már közel 5000 forintért lehet venni kardigánt, ha pedig egy pöttyös blúzra vágyik, akkor irány a Bershka vagy a Zara. A nadrág talán egy kicsit veszélyesebb vállalkozás, kevés embernek áll jól, de aki biztos magában, az 6000 forintért vehet magának egy fekete alapon fehér pöttyös cicanadrágot, vagy egy kicsit visszafogottabb farmert a Zarától nyolcezerért.

A csíkokat már olcsóbban beszerezhetjük, a H&M egyik mintás blúza például csak 2990 forint. Aki viszont inkább egy ruhára vágyik, annak 4000 forinttal többet kell otthagyni a pénztárnál. Felsőrészekből egyébként elég nagy a választék, az áruk 6000 és 7000 forint között mozog, és szinte mindegyik üzletben lehet találni legalább egy darabot. Egy miniszoknya azonban már 8000 forintba kerül, legalábbis a Zaránál, ahol egyébként egy piros-fehér csíkos rövidnadrággal is összefutottunk. Nem éppen téli viselet, de hátha nyáron is tudjuk hordani.

Akárcsak a többi mintánál, sem a pöttyöket, sem a csíkokat nem szabad túlzásba vinni, a díszes felsőhöz egyszínű nadrág vagy szoknya dukál, illetve ez fordítva is igaz. Persze ha nagyon nem bírunk magunkkal, akkor a kisebb pöttyöket lehet párosítani nagyobb pöttyökkel, az a fontos, hogy a színek azonosak legyenek. A soványabb nőknek egyébként a nagyobb, molettebb társaiknak pedig a kisebb pöttyök ajánlottak. A csíkos daraboknál ügyeljünk arra, hogy ne szélesítsenek, a Chicago Tribune egyik szerzője például a vékony és függőleges csíkokban hisz, valamint abban, hogy először inkább kiegészítőkkel érdemes próbálkozni, ha nem a soványabb nők táborát erősítjük. A csíkokat egyébként keverhetjük pöttyökkel is, sőt, virágmintákkal is, ha elég aprók.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek