Tényleg ciki a lógó felkar?

Mióta világ a világ, mi nők sosem voltunk teljesen kibékülve a testünkkel, egyszerűen mindig akad rajta valami, amire panaszkodhatunk. Konkrét fontossági sorrendet szinte lehetetlen volna felállítani a minket zavaró szépséghibák végtelen sorából, így inkább felsorolás jelleggel gyűjtöttünk össze párat azok közül, melyek a legjobban kiboríthatnak minket: például a kissé erezetes bőr, a csípőnket elfedő zsírpárnák, a térdráncok, és ősellenségünk, a narancsbőr.

Sajnos van egy rossz hírünk: a listának koránt sincsen vége, nemrégiben újabb végzetesen ciki szépséghiba jelent meg a köztudatban: megérkezett a lógó felkar szindróma!

A jelenséget legutóbb Madonnánál diagnosztizálták, akit bár a legfittebb ötvenesnek tartanak számon, felkarján mégis találtak némi hibát, ugyanis ha integet, lóg és fityeg rajta a bőr – írja a Guardian.

Az újkeletű problémára a divatvilág persze azonnal ugrott, a Marks & Spencer már piacra is dobta legújabb, gumis karformáló felsőjét, ami hosszú ujjú felső alá felvéve észrevétlenül formázza a női karokat. Mondanunk sem kell, a felsőket a debütálás után rögvest felvásárolták. Bár lehet, hogy a felső szorít, és megsül benne az ember lánya, mégis buknak rá a nők: sport és különösebb erőbefektetés nélkül tűnhet vékonyabbnak felkarjuk, integető-zsírpárnájuk végre nincs szem előtt, nem kell szégyenkezni a lógó felkar miatt. Na de megéri ez az egész felhajtás?

Ilyen egy lógó felkar. Ciki?
Ilyen egy lógó felkar. Ciki?Fotó: Stefania D'alessandro / Europress / Getty

Mit szól a lógó felkarhoz?

  • Lóg a karom, na és? 1822
  • Mindigis zavart, hogy lóg a bőr a felkaromon 731
  • Szerencsés vagyok, tökéletes a karom 687
  • Eddig nem tudtam, hogy ilyen van, de most már zavar 334
  • Végre vehetek karformáló pólót, hurrá! 170

Jó-e nekünk, nőknek, hogy most már annak is tudatában vagyunk, hogy felkarunknak is tökéletesen feszesnek kell lennie az idők végezetéig? Mi mindent fogunk még megtenni azért, hogy tökéletesnek tűnjünk? Az még nem unalmas, hogy bedőlünk a divatipar minden feleslegesen generált új termékének?

Ha nem hívják fel rá kedvesen a figyelmünket, saját magunktól eszünkbe se jutna a felkarunkat méricskélni, kisebb gondunk is nagyobb ennél! Most meg majd minden boltot elöntenek a karformáló felsők, ahogy az alakformáló bugyik és feszesítő nadrágok tették pár éve. Hány - eddig még fel nem fedezett- szépséghiba fog még felszínre kerülni, amit kénytelenek leszünk különböző alakformálókkal és krémekkel takargatni (ahelyett, hogy sportolnánk kicsit…)? Ön nem unja még az instant alakformálást?

Úristen! Botrány! Madonnának így lógott a felkarja a 2011-es szeptemberi Velencei Filmfasztiválon!
Úristen! Botrány! Madonnának így lógott a felkarja a 2011-es szeptemberi Velencei Filmfasztiválon!Fotó: Stefania D'alessandro / Europress / Getty
Blogmustra