no

Akció akció hátán a talán záró Debenhamsnál

Nemrég a Pénzcentrum az írta, hogy a Debenhams ruházati lánc hamarosan bezárhatja egyetlen magyarországi üzletét, ami a WestEnd City Centerben van. Korábban a Camponában volt boltjuk, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért a márka egyszer már kivonult hazánkból. Hivatalosan nem erősítette meg senki, hogy ismét zárásra készül a Debenhams, de ottjártunkkor az egyik alkalmazott azt mondta, ő úgy tudja, hogy december 31-én nyitnak ki utoljára. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy minden le van árazva, úgyhogy ha eddig nem vsárolt a brit márkánál, tegye meg most, megéri!

Már messziről szemet szúrtak a feliratok, amelyek azt hirdetik, hogy most akár 80 százalékkal olcsóbban is vásárolhatunk, mert szezonvégi kiárusítás van. Nos, a nagy nyári leárazásoknak ugye már régen vége, a télire pedig sajnos még várni kell, bár tény, hogy azért más üzletekben is vannak leárazott termékek, de nem ilyen mennyiségben.

Ha nem a mozgólépcső, hanem a másik bejárat felől közelítjük meg az üzletet, akkor először egy jó nagy adag nyári ruhával, pólóval és blúzzal találhatjuk szembe magunkat. Volt olyan ruha is, amivel már egy nyári körképen is találkoztunk, és most 19000 forint helyett 3800-ért lehetne a miénk. Azért ne bízzuk el magunkat, nem minden darab ilyen jó vásár, az egyik pulóver, amit már messziről kiszúrtunk magunknak, 16 ezer forint helyett még mindig 11200 forint.

Bár vannak pulóverek, nadrágok és kabátok, arra ne számítsuk, hogy a nagy hidegre fel tudunk innen ruházkodni. Ugyan az egyik sarokban lelkesen matricáztak az eladók, sok új dolog már biztosan nem kerül majd elő a raktárakból, talán csak egy-két kiegészítő. Ami a méreteket illeti, van olyan termék, amiből már csak egy árválkodott a vállfákon, de azért bőven vannak olyan darabok, amelyből mondjuk a nyolcastól a tizennégyesig lehet válogatni (brit méretezés szerint, európai számokkal ez 36-42-es méretezést jelent).

Vegyük például a galériában szereplő ruhát, ami most csak 2900 forint: ennyiért még nem vettünk olyan Debenhams darabot, ami már nem viselt valaki előttünk. A táskák, sálak általában 30%-kal olcsóbbak, mint korábban, a ruhák 50%-kal: de még így sem jó vásár a 10500 forintos, trópusi mintás tunika, ami ráadásul nyáron kiment a divatból. A képen látható, mókusos, kicsit gyermeteg ruha 12500 forint helyett 8750 forint, nem kihagyhatatlan.

Nem tudjuk, hogy hét végén vagy délután mi a helyzet, de hétköznap délelőtt nem voltak tömegek az üzletben, a sorok között is jól lehetett közlekedni, a próbafülkében is bőven volt hely és a pénztárnál sem kellett sokat várni. Mindenesetre ha valamikor, akkor most érdemes benézni: van még választék, és van már akció. A leárazásmániások ideje december vége felé jön majd el, akkor valószínűleg tényleg fillérekért lehet majd hozzájutni a bennragadt holmikhoz.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek