A D&G négerbabás fülbevalókkal sokkol

Ön szerint rasszista a négerbabás fülbevaló?

  • Nem 1197
  • Igen 160

Dolce és Gabbana tavalyi tavaszi/nyári kollekcióját otthonuk, Szicília inspirálta, mikor tésztás és padlizsános fülbevalókkal küldték kifutóra a modelleket, és szerencsére most is kitaláltak valami szokatlant. Ha illik, ha nem, többek közt afrikai nők fejét ábrázoló fülbevalókat aggattak a lányok fülébe – írja a Guardian.

A fülbevalók néhány Olaszországban megtalálható szerecsen-szoborra emlékeztetnek, de hasonlít az ismert amerikai márka, Aunt Jemima figurájára is. Az Aunt Jemima termékeinek csomagolásán található rajzban szintén nincs semmi sértő, inkább csak naivan romanticizálja a rabszolgaságot, és az ültetvényi életet. Vagyis ha készételek dobozán megállja a helyét a fejkendős fekete nő, akkor a kifutón is szerepelhet kiegészítőként? Ön szerint ciki a négerbabás fülbevaló, vagy van benne valami rasszista?

152635611
Fotó: Chris Moore/catwalking / Europress / Getty
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.