Idén is London az év divatfővárosa

Az amerikai székhelyű elemző cég, a Global Language Monitor idén is elvégezte éves felmérését a divatfővárosokat illetően, melyből kiderül, hogy London a második egymást követő évben tudhatja magáénak a világ legdivatosabb fővárosa címet. Az eredmény nagy valószínűség szerint az idei nyerő kombinációnak, a családjával együtt stílusikonná vált Katalin hercegnének és a 2012-es olimpiai játékoknak köszönhető – írja a vogue.com.

„A londoni győzelem a rendkívül sikeres nyári olimpiai játékok mellett  részben a „hercegnői hatásnak” is köszönhető, ugyanis Katalin általában következetesen megfizethető és stílusos darabokat visel, melyek hozzájárulnak az angol márkák több millió fontos évi bevételéhez” – mondta az eredményről Bekka Payack a Global Language Monitor divatigazgatója.

150126164
Fotó: Pascal Le Segretain / Europress / Getty

Egyetért azzal, hogy London az év divatfővárosa?

  • Maximálisan egyetértek, az angolok a legmenőbbek 44
  • Milánónál nincs divatosabb hely 32
  • Nem, a franciák sokkal jobbak 22
  • Szerintem New York érdemelné a címet 14
  • Nem, mert én Budapestet tartom divatfővárosnak 8

A tízes lista elkészítéséhez az elemzők a nemzetközi sajtót, az online médiát, a közösségi oldalakat, valamint a blogokat tanulmányozták. A felmérés alapján a lista második helyén New York áll, amit szorosan Barcelona követ. A nagy divatfellegváraknak kikiáltott városok, mint Párizs, vagy Milánó, illetve a feltörekvő Sao Paulo nem végeztek dobogós helyen, ezt a szakértők a gazdasági helyzet nehézségeivel magyarázzák. Íme a tíz legdivatosabb város: London, New York,Barcelona, Párizs,  Madrid, Róma, Sao Paulo, Milánó, Los Angeles és Berlin.Ön mit gondol az eredményről, egyetért a rangsorolással, vagy nem számok és adatok alapján állítaná fel listáját a világ divatfővárosairól?

Mustra