Fesztiváltrend: így öltözz fel Ozorára!

Aki O.Z.O.R.A-n akarja a goára csapatni, annak jó előre el kell kezdenie készülődni. A raszta haj és a tetoválás szinte kötelező kelléke a fesztiválnak, még akkor is, ha ez az a hely, ahol mindenki azt csinál, amit akar, mindenki baromi békés, és megvalósul az össznépi "szeressük egymás gyerekek" - feeling.

Európa egyik legismertebb goafesztjére az egész világról érkeznek emberek, ennek megfelelően a legszínesebb arcok itt bukkannak fel. Aki még nem volt hasonló eseményen, annak furcsa lehet, hogy sok a gyerek és sok az állat, nem szemetelnek az emberek, és az árusoknál főleg euróval lehet fizetni.

A fesztivál fő hívó szavai a bőr, a szőr, a batikolt minták és a rojtok, na meg a raszta és a nemezelt cuccok minden mennyiségben. Kedveltek még a neonszínek, főleg férfitrikókon, de az általános viselet a bő nadrág, a meztelen felsőtest, esetleg egy bőrmellénnyel feldobva a szettet. Érdemes átolvasni a tízparancsolatot, mielőtt tök felesleges dolgokkal pakolja tele a hátizsákot, ide ugyanis nem kell túl sok motyó.

Aki először megy, az pakoljon be füldugót, a zene ugyanis csak délután 4-8 között hallgat el, és nehéz olyan helyet találni, ahol nem hallatszik. A kalap vagy más fejfedő is praktikus, mert irgalmatlanul tud sütni a nap. Gumicsizmát azok pakoljanak, akik nem bírják a sárban dagonyázást, egyébként a lábbeli kérdését nem kell túllihegni, a látogatók nagy része mezítláb jár vagy flip-flopban.

Kötelező kellék a buggyos, vagy bő, szinte szoknya szabású nadrág, de egy nagyobb batikolt strandkendő is megteszi bikinifelsővel. Az övtáska itt szinte elengedhetetlen, és víz nélkül nem érdemes egy lépést sem tenni.

A Csináld magad mozgalom hívei tobzódhatnak a fesztiválon, innen megleshető, hogyan lehet batikolt tirkót gyártani, majd sálat készíteni belőle.

Időpont: 2012. augusztus 7-12.

Helyszín: Ozora-Dádpuszta

Jegyárak: hetijegy - 120 euro hétvégi jegy - 100 euro

Honlap: http://ozorafestival.eu

Várható időjárás: Örülhetnek a fesztiválozók, mert a kevés árnyékkal kecsegtető helyszín 35 fokban nem annyira élvezetes. A köpönyeg szerint keddtől szombatig a gyakran megélénkülő északi széllel frissebb levegő érkezhet a Kárpát-medence térségébe, szombatig fokozatosan 25 fok köré csökken a hőmérséklet. Csak elszórtan lehet egy-egy zápor, zivatar. Az időkép szerint csütörtökön napközben sok napsütés várható, majd este egy újabb hidegfront érinti térségünket, ekkor elvétve zápor, zivatar kialakulhat. Pénteken és a hétvégén már mindenhol néhány fokkal 30°C alatti maximumokra számíthatunk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek