Könyök és borda nélküli modell a hét retusbakijai között

Alig egy hete bukkantunk rá a PsDisasters.com-on a Banana Republic hírlevelére, amelyen egy elmosódott térdű modellel hirdetik nyárvégi akcióikat. Máris itt a legújabb nevetséges baki, amit az Alloy hírlevelében találtunk.

Itt a cég retusőre olyan messzire ment, hogy nemcsak a parkban ülő modell könyökébe radírozott bele, hanem könyörtelenül a fába és a padot díszítő oszlopokba is. Húsz százalékos farmerakciójukat hirdető fotójukon pedig vitathatatlanul leretusálták a modell karját, amely csúnyán belelóghatott a feltűnő hirdetés szövegébe, így inkább digitálisan száműzték a képről a végtagot.

ps

A Victoria's Secretnél sem ritka eset, ha egyik-másik modellből lefaragnak itt-ott. Candice Swaenpoelt például meglehetősen furcsa arányokkal és izmokkal ábrázolták fürdőruha katalógusukban. A fehérnemű márkához nemrég került Palvin Barbi eddig úgy tűnik megúszta a faragást, viszont brazil kolleganője nem járt ilyen jól, Lais Riberionak a H&M fürdőruha kampányához hasonlóan sikerült eltorzítani a felsőtestét és eltüntetni a mellkasát, és ettől úgy néz ki, mintha a megszokott 12 pár bordája helyett csupán egy párral rendelkezne.

VICTORIAS-SECRET-PHOTOSHOP-FAIL
victoria's secret

Igen, vannak modellek, akik valóban hihetetlen mértékben soványak és a trükkös megvilágítás és a póz is érdekes dolgokra képes, de a bakik igenis vannak. Egy külföldön dolgozó szakember szerint ha furcsára vagy felismerhetetlenre retusálnak egy nőt, az a megrendelő hibája és/vagy a minőségellenőrzésnél szúrnak el valamit. A fizikailag teljesen elképzelhetetlen hibákat pedig még az is kiszúrja, aki nem túl járatos a szakmában. Ennyire szembetűnő volt a dél-afrikai Marie Claire-ben hátborzongatóra photoshoppolt Kate Middleton arcaNatasha Poly hiányzó karja az orosz Vogue-ban vagy Mihalik Enikő felismerhetetlenre retusálva a spanyol Harper's Bazaar-ban. Persze nemcsak külföldön vannak mellényúlások, a helyzet itthon sem rózsás. Magyarországon ahol és amin csak tudnak, spórolnak, és a retusőrnek nem biztos, hogy van elég ideje arra, hogy a fotózás után valamilyen programmal varázsoljon frizurát és sminket a modellnek.

A Tyra Banks nevével fémjelzett Topmodell leszek amerikai valóság-show már tavaly sem hozta az elvárt nézettséget, így a műsor szerkesztői úgy gondolták, az augusztus 24-én induló 19. szezon promóciós kampányát feldobják kicsit. Ennek eredménye az első ránézésre öt perc alatt összedobott pornófilm előzetesre hajazó plakát, melyen hemzsegnek az aránytalan testrészekkel megáldott leendő szupermodellek, a kép bal oldalán pedig a karok és lábak borzalmas összekapcsolása minden képzeletet felülmúl. A reklámkép láttán nem csodáljuk, hogy Nigel Barker, a műsor egyik oszlopos zsűrije hamarosan házigazdaként fog feltűnni Tyra nagy riválisa, a 42 évesen csúcsformában lévő Naomi Campbell új modell-showjában. Az új topmodell kereső reality-ben feltűnik még Coco Rocha és Karolina Kurkova is.

A Top modell leszek legújabb plakátja
A Top modell leszek legújabb plakátja
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek