Kétszer is címlapcsatát nyert a Louis Vuitton

Emlékeznek még, hogy 2010 őszén mekkora siker volt a Balmain aranyló ruhája? Nos, a Louis Vuitton tavaszi/nyári kollekciójának egy fehér darabja jócskán túlszárnyalta a teljesítményét, ugyanis a Fashionista számításai szerint a tavaszi szezonban kilenc divatmagazin címlapján is ebben a kreációban pózolt az aktuális modell. A két második helyezett, a Gucci és a Prada három-három címlappal maradt le a márkától, és összesen tíz kreáció volt, amely ötször került fel a magazin legelejére. Ebben a mezőnyben egyébként a Prada és a Louis Vuitton vitte a prímet, a Dolce & Gabban, a Christian Dior és a Gucci csak egy-egy összeállítással képviselteti magát.

A Louis Vuitton egyébként az összesített versenyt is megnyerte, hiszen a tavaszi/nyári szezonban 88 divatlap címlapján kapott helyet egy-egy kreációjuk, többek közt az, amelyet először Kate Moss viselt a Párizsi Divathét kifutóján, később pedig a japán Vogue címlapján is ebben tűnt fel.  A műleszbiző Lana Del Rey a brit Vogue márciusi borítóján és Naty Chabanenko az ukrán Harper's Bazaarban viselte a Nánási Pált is megihlető tavaszi/nyári kollekció egy-egy darabját.  A Yayoi Kusamával közös pöttyös kollekció egyébként szintén nagy kedvence volt a magazinoknak.

A Louis Vuitton egyébként tíz címlappal hagyta maga mögött az olasz Pradát. A dobogó harmadik fokára kapaszkodott fel a hatásvadász paprikás ruhával nyomuló Dolce & Gabbana is, a luxus márka 71 magazin címlapját járta meg kollekciója valamelyik darabjával.

És hogy a Louis Vuittonnak sikerül-e majd dupláznia? Emma Stone és Andrew Garfield az augusztusi Teen Vogue címlapján már az őszi kollekciót viseli, de egyelőre túl korai megmondani, hogy lesz-e trónfosztás vagy sem.

Oszd meg másokkal is!
Mustra