Bikinivonalat gyantáztat a 12 éves: normális?

A Uni K szőrtelenítő szalon reklámja nagy felháborodást keltett a tengerentúlon. A plakáton és szórólapokon egy boldog kislány ugrál, mivel 15 éves kor alatt féláron gyantáztathat a szalonban. A reklámszöveg azt ígéri, hogy a gyerekek első szőrtelenítési élménye természetes, biztonságos és örömteli lesz.

A biztonsággal nincs is semmi baj, ha szakszerűen gyantázzák az ember lábait, nem is történhet semmi baj, de hogy természetes és örömteli lenne egy 12 éves kislány megkopasztása, azt a Good morning America! riporterei sem hiszik. A műsor készítői találtak egy 12 éves lányt, Anna Dolgon-Krutolow-t, aki anyjával együtt meglátogatta a Unk K-t, és fel is vették, ahogy megszabadul szőrétől. Plusz anyja elmesélte, hogy lánya kamaszodik, szép akar lenni, tehát ha csupasz akar lenni, elkíséri gyantáztatni.

Végülis a legnormálisabb 5 éves is festi már körmeit, próbálgatja anyja cipőit, akkor miért ne kopasztathatnák meg magukat a 10 évnél idősebb lányok? Meddig kéne várni a szőr növesztésével? Ön mikortól szedi hónaljszőrét például? E sorok írója 15 éves korától, és akkor is anyja kifejezetett tiltása ellenére vágott bele a gyantáztatásba, később borotválásba, és persze sokak biztos ez se teljesen normális: évekig hónaljkutyával mászkálni. Ön mikor borotválkozott először? És lányát hány évesen kísérné el kozmetikushoz, hogy lekapja róla a fölösleges szőrt? A 12 év túl korai vagy túl késői ön szerint?

Felháborító reklám, vagy minden rendben van vele ön szerint?
Felháborító reklám, vagy minden rendben van vele ön szerint?Fotó: reklámanyag
Mustra