Nyári hajtrend: Természetes hullámok, magasra tűzött kontyok


"Vannak amik előtérbe kerülnek a nyári szezonban, pedig már évek óta divatban vannak. Ilyen a természetes, natúr hullámos haj, a beach-haj, ezt seasalt spray-kkel karakteresebbé lehet tenni. A spray ugyanazt éri el. amit a sós tenger vize. Ezt most már nem csak fodrászkellékesnél lehet kapni. Ami most nagyon megy, az az ombre-haj, amikor a haj vége napszívott, ez évek óta divat, de most nagyon előtérbe került” – mondta a Díványnak Krepsz Gábor, a Close szalon fodrásza, és hozzátette, fodrászként azt tartja a legfontosabbnak, ki milyen karakterben érzi jól magát, nem hisz a szezonális trendekben.

A külföldi divatmagazinokat és a sztárok frizuráit elnézve az inkább praktikus mint szexi Timosenko-fonatok elkerülhetetlenek idén. A hosszúhajúak kontyokkal tehetik szabaddá a nyakukat és a hátukat, a konty pedig úgy tűnik, minél nagyobb, annál trendibb. Akik inkább a copfokat szeretik, tegyék minél magasabbra, és jó szorosan kössék össze a hajukat, hogy erős tartása legyen a copfnak – úgy, ahogy az alábbi galériában Miranda Kerren látni. A félhosszú hajú csajok a bob hajakat is választhatják, ezek minél természetesebbnek tűnnek, annál jobbak. A természetesség pedig a már említett hullámokkal és a színekkel is elérhető, illetve a hajszárító helyett csak hagyjuk megszáradni. A pixie is évek óta divat, akárcsak a bob, és a 2012-es nyári szezon trendjei közt ugyanúgy szerepel. Mivel ez egy fiús csaj frizura, ezért az egész karaktert is meg tudja változtatni – csak azoknak ajánljuk, akiknek nincs bajuk saját nőségükkel.

A nyári napsütésben, a 35 fokban és a magas UV sugarzásban fontos hangsúlyozni a hidratáló samponok és hajkondicionálók fontosságát. Ezeket mindenféle árfekvésben és márkában lehet kapni, érdemes megkérdezni a fodrászt, milyen hajápolást ajánl.

Oszd meg másokkal is!
Mustra