A mellem nagy, nem a hasam

A mai fűzők nem olyanok, mint a régiek, és ezért szeretjük őket, évszaktól függetlenül. Ilyen cuccokat nemcsak gótfesztiválon hordhat a nő: most például esküvőszezon van, ahol tupíruszkárként illik nyomulni, elegáns ruhában, ami nem állhat akárhogy. Másrészt egy jó fűző nemcsak összetart és alakot formáz, hanem szexi is, annak meg mindig van szezonja.

A nagyobb ruha-és fehérneműboltok honlapjai fikarcnyit sem segítenek abban, hogy a fűzőre vágyó nő konkrét céllal, biztosra mehessen vásárolni (egy lehetőleg nem nagymamás színű-fazonú-mintájú terméket), úgyhogy elindultunk gyalogláb, Budapest belvárosában, hogy megtekintsük a kínálatot. Lényegretörő galériánkban megmutatjuk legfontosabb tapasztalatainkat, utána részletesen kifejtjük azokat.

Amiben csalódtunk

A H&M-ben tudtuk, hogy szoktak lenni – ehhez képest most összesen kétfélét találtunk, azokon is elég összevissza volt a számozás. Ugyanolyan terméket találtunk kosárméretes megjelöléssel és S-M-L-jelöléssel is, ami egyáltalán nem segíti a tájékozódást. Az különösen zavaró, hogy a gyártó szerint akinek nagy a melle, annak rögtön sátorméretű alj is kell, akinek meg kicsi, az biztos cérnavékony. A szabványos alakúak itt jól járhatnak, de ne próbáljanak meg a honlapról tájékozódni, nincs fent a teljes árukészlet, csak az újdonságok. Szóval: attól még, hogy nagy a melle egy nőnek, nem feltétlenül hasas is, erre fel kéne készülni.

A C&A többszintes változatában is próbálkoztunk, eredménytelenül. A honlapjuk nem mondta meg, mit adnak, úgyhogy mi megmondjuk: fűzőt egy szálat se, viszont vannak ízléses, E és F kosarú melltartóik, ami meglepő. De ez nem fehérneműbolt, nem úgy, mint a Calzedonia, amely pillanatnyilag kizárólag fürdőruhát és efféléket árul. Itt is lyukra futottunk. Igaz, a holnapjuk nem is állított mást.

Sírtunk a Tezenisben is, egyrészt azért, mert bár azt állították, hogy van alakformáló fehérneműjük (a fűző legtöbbször ebbe a kategóriába tartozik), de nem volt. Másrészt azért, mert csak miniatűr kosárméretet tartanak a Váci utcai üzletben. Harmadrészt, mert nehezen találtunk eladót, akitől kérdezni lehet – negyedrészt pedig, mert úgy üvöltött a borzalom diszkózene, hogy attól ölni tudtunk volna. A New Yorkernek is jelentős a fehérneműosztálya, de sem ott, sem a honlapon nem találtunk fűzőt. Egyetlen, csipkés bodyt igen, de az a célnak nem felelt meg, viszont a rákospalotai szemétégető mellett lehet csak trendi. A Bershkában sem jártunk sikerrel, de ott legalább jobb zene üvöltött, mint a Tezenisben.

Ahol jó lenni

Két boltban volt jó vásárlónak lenni. Az egyik a Women's Secret, amely csak egy kicsi boltot tart fenn a Váci utcában, viszont minden megvan benne, ami kellhet (a fürdőruha – fűző – bugyi – köntös-dimenzióban). Gyorsan megtaláltuk, amit kerestünk, mindenből volt több méret, így jobb eséllyel indul a vásárló. Az eladó barátságos volt, de nem túl közvetlen, a zene nem üvöltött, a próbafülkék pedig tiszták és kényelmesek voltak: el lehetett férni, volt hova tenni a ruhákat, és a táskát is. Nem mellesleg a honlapjuk is tájékoztatott, és ami ott volt, az az üzletben is.

Másik kedvencünk a Triumph, ahol a szuperkészséges eladó azonnal és relevánsan segített: mért körméreteket, elmondta a lehetőségeket, és a kiválasztott darabokat a kezünkbe adta. Ha a javaslatait nem fogadtuk el, nem erősködött. Jó néhány, a próbafülkében eltöltött perc után kintről érdeklődött, hogy jó-e a méret, amikor pedig megköszöntük a segítségét, távozott. A zene nem üvöltött. Nem mellesleg a cég honlapja is informatív, bár minden terméket nem találtunk meg rajta.

Online?

Egyelőre úgy tűnik, hogy nehéz olyan fűzőt találni, amely egyszerre formáz és szexi. Az online fehérnemű-rendeléssel szemben fenntartásaink vannak, de úgy tűnik, ennél kell maradnunk, illetve az erotikus termékeket árusító, szajhás vagy fűzőre specializálódott boltoknál.

Oszd meg másokkal is!
Mustra