Jeges melltartó a meleg napokra és más állatságok

A Triumph Japánban dobta piacra a Super Cool Bra névre keresztelt fehérneműjét, melyben jégakkuk gondoskodnak arról, hogy ne hevüljön fel a női test. A mentalevelekkel díszített fehérnemű úgy néz ki, mint egy miniakvárium, ami önmagában szép, de hogy mi alá lehet felvenni, azt el sem tudjuk képzelni.

A Triumph japán kirendeltségének sajtófőnöke, Yoshiko Masudo szerint az embereknek, különösen a Kansai tartományban lakóknak, csökkentenük kell a villamosenergia fogyasztást és a jeges melltartó hozzájárul ahhoz, hogy a nők spóroljanak az energiával. A melltartó kellékként kapott egy legyezőt is, és mentaleveleket a két kosár közé, hogy az illatával a frissesség érzetét keltse a bizarr kiegészítő.

A japán Triumphnak nem ez az egyetlen elmebeteg ötlete, bár ezt állítólag piacra fogják dobni, szemben pár másikkal, amely sosem kerül az üzletekbe, de páran biztosan jól szórakoznak a tervezés során. A „The total suprise bra” névre hallgató melltartónak van egy kis zsebe, amibe üzeneteket, vagy bármi mást lehet rejteni. Egyetlen funkciójának a biztonságos pénztárolást látjuk, de biztos van nálunk kreatívabb, aki mást dugna bele. De itt még közel sincs vége az őrült ötletek sorának. Létezik olyan melltartó –legalábbis papíron–, amit bevásárlószatyorrá lehet alakítani és olyan is, ami élbevágott cserepekből áll. A Triumph szóvivője szerint a japán nők érdeklődése a földművelés iránt ihlette a darabot. És ha már Triumph: a magyar tervezők is kitettek magukért a cég nemzetközi design-versenyén, a nyertes a méhkas-szerű body lett, de korábbi cikkünkben a többi elborult ötletet is megnézheti!

Valóban létezik zsebes melltartó, praktikusoknak

IMG 9300
Shopify

Mariah Gentry és Kyle Bartlow tervezték azt a melltartót, amibe egy beépített zsebet rejtettek. Az ötlet akkor pattant ki az egyetemista tervezők fejéből, amikor számos posztot olvastak arról, hogy hány mobiltelefon lett az esti bulizás áldozata. A 20 dolláros melltartó, amit szexi leopárd színben lehet előrendelni, júniustól lesz kapható.

Ha már melltartókról van szó, nem lehet kihagyni azt, amit takarnak. Azaz a melleket. Vagy nagybetűvel, MELLEKET. Cikkeket írnak róla, vizsgálják, filmekben szerepelnek, hódítanak, vagy épp sok gondot okoznak tulajdonosaiknak. Megnéztük, miért utálják a nők a mellüket.

Florence Williams, az Outsider magazin szerkesztője könyvet írt a mellek történetéről. Állításai egy részével lehet vitatkozni, de van benne igazság. Öt pontban foglalta össze, miért gyűlölik a nők a mellüket.

A mellek gyilkosok

A mellek szivacsként működnek, és áttételesen magukba gyűjtik mindazokat az anyagokat, melyek  veszélyesek lehetnek ránk nézve. Legyen szó fakezelő szerről, WC-illatosítóról, kozmetikai segédanyagokról, gombaölőről, vagy bármi másról, a mell tökéletesen eltárolja ezeket zsíros rétegében. Hogy mit lehet tenni ez ellen? Az imádkozáson kívül nem sokat.

A gyerekek tönkreteszik a mellet

A fiúgyerekeknek az első évükben 1000 megajoule energiára van szükségük. És tudod honnan szerzik meg az energiát? Nem, nem a napfényből. Hanem az anyából. Egyszerűen megeszik az embert. Kiszívják, mint valami vámpír, ön pedig boldogan termeli számukra a szükséges ennivalót. Kevésbbé ismert tény, hogy a lányok és a fiúk más tejet kapnak, a lányok soványabbat, a fiúk pedig zsíorsabbat. A lányoknak ezért gyakrabban kell szopniuk, míg a fiúk, a zsírosabb tejtől könnyebben jól laknak, és ezáltal van idejük felfedezni a körülöttük lévő világot.

Mindentől mellrákot kaphatunk

Az amerikai nőket veszélyeztető leggyakoribb ráktipus a mellrák. Az, hogy egy rák miért alakul ki, az sok mindentől függ:t a kor, a családi halmozódás, az elhízás, a korai pubertás és a késői klímax is a hajalmosító tényezők közt vannak. De sokan, akik mellrákkal küzdenek, nem tartoznak a kockázati csoportba. Mások, akikre az összes kockázat jellemző, soha nem kapják el a betegséget. Egyszóval bármit csinálhatunk, senki nem tudja, mikor fogunk, és egyáltalán fogunk-e mellrákot kapni.

Az önvizsgálat mint csapda

A mell önvizsgálata felér egy tudományos munkával. Minden nőnek más a szövetállománya, van akinek sűrűbb, másnak keményebb mint az átlagnak, ezért is nehéz még mammográfiával is megállapítani az eltéréseket. És akkor felvetődik az a kérdés, hogy a mammográfia és az általa okozott sugárzás milyen hatást gyakorol a női mellre, főleg azoknál, akik a rizikócsoportba tartoznak. Persze ezzel nem akarjuk azt sugallni, hogy a nők ne végezzenek önvizsgálatot, de talán érdemesebb mindezt az orvossal elvégeztetni, akik egyébként ezt hajlamosak elhanyagolni.

Szexuális tárggyá korcsosult szerv

A mellek fetisizálva, szexualizálva, túlértékelve, stigmatizálva vannak, de ritkán veszik komolyan azokat. Egyes emberek nehezen értik meg, hogy kedvenc szexuális „tárgyuk” egyben egy funkcióval rendelkező szerv. A férfiak nagy része, csak mint vonzó szervre tekint rájuk, a feministák elrejtik, mások kiteszik, vagy manipulálnak vele. Itt az ideje elfogadni, hogy a mell egy testrész, amelynek funkciója van. És akkor talán mindenki megbékélne vele.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek