Így él és dolgozik egy modell a Londoni Divathéten

tk3s 1f230478

A modellek már többször is beavattak minket abba, hogy bizony az ő életük sem fenékig tejfel, szerintük nehéz szakma ez, bárki megmondhatja. Most éppen Saskia Quirke van soron, aki a Sunnak mesélt arról, hogyan is teltek a napjai a 2011-es Londoni Divathét alatt. Kezdésképpen az ügynökségénél megmérték a súlyát, hiszen ez alapján döntik el, hogy milyen válogatókra mehet el. „A verseny óriási, hiszen a többiek mind magasak, vékonyak és gyönyörűek. Az ügynököm nem elégedett a súlyommal (178 cm és 53 kiló vagyok), és kioktat arról, hogyan is kellene formában tartani magam, hogyan kellene fogynom. Persze nem szabad edzenem, mert attól izmos leszek” – írja Quirke, akinek másnap 12 helyre kellett mennie, és ha többen is kiválasztják, akkor sem lesz dugig a pénztárcája, a divathetes munkákért a modellek nem kapnak valami sokat, már ha egyáltalán kapnak is valamit.

tk3s 20061201 vvw v61 231

A modell arról is beszámol, hogy az egyik válogatáson közel százan jelentek meg, ketten el is ájultak, de az egyik lánytól kapott egy tippet az új uborkás méregtelenítésről. Hogy ez miből áll? Mindennap csak egy uborkát szabad enni. „Ez megmagyarázza, hogy miért ájultak el” – jegyzi meg. Aki persze bírja az iramot, rengeteg buliba mehet el, ahol sok a pia és a híres ember. Saskia Quirke szerint ez a modellmunka egyik legjobb része, és persze már nagyon jól tudja a kolléganőivel, hogy a divathét sokadik napján melyik partira érdemes elmenni, hol van még elég ingyen pia.  Jó, másnaposan nem túl nagy élmény, de néha van egy kis idő felhívni a barátokat.

tk3s kmo 073074 00308 0h

„Kiderült, hogy a pasi, akivel az egyik barátnőm smárolt, egy élvonalbeli focista. Ez nagyon sokszor előfordul a köreinkben” – írja a modell. A bemutatók alatt persze óriási a káosz, és nem ritka, hogy a lányok két számmal kisebb cipőt kapnak, amit vazelinnel segítenek rájuk. „A közönség soraiban megpillantom Kate Mosst, és el is feledkezek a fájdalomról” – számol be élményeiről Saskia Quirke, aki a kifutón nem törődik azzal, hogy mi várja a színfalak mögött, hanem élvezi, hogy mindenki őt fotózza.

„A divathét utolsó napja, egy kisebb shown veszek részt. Sok tervező választja ezt a megoldást a kifutós bemutatók helyett, mert szerintük így sokkal exkluzívabb környezetben mutathatják be a kreációkat. Sokkal nyugisabb a légkör, de sok a nyűgös ember, főleg ahogy kijön rajtunk az elmúlt egy hét fáradtsága. Csendben vagyok, és a sminkes egy zacskónyi MAC-cuccal jutalmaz meg. Azt hiszem nem is olyan rossz modellnek lenni” – zárja beszámolóját Quirke.

Mustra