Újra szabadok a csinos pulóverbe öltöztetett pingvinek

pingi

Szabadon engedték azokat a pingvineket, amikre az október 10-én zátonyra futott, olajat szállító tankerhajó miatt pulóvereket adtak, hogy megakadályozzák őket a tollászkodásban, ami könnyen toxikus mérgezéshez vezethetett volna - írta a nymag.com. Az állatok ezzel együtt nemcsak praktikus védőruhát kaptak, hanem ők lettek világszerte a legaranyosabban öltözködő állatok.

A Jó reggelt, Amerika leközölte azt a videófelvételt, amin 300 pingvint engedtek vissza az óceánba, miután levetkőztették őket. Igaz, kevésbé cukik pulóver nélkül, de még így is imádnivalóak az állatok, amiket lábadozásuk alatt nyomkövető chippel is elláttak. Ennek fontos szerepe van abban is, hogy a szabadon engedést követő hat órában megfigyelés alatt tartsák őket. A megfigyelés tárgya a pingvinek úszóképessége és az, hogy sikerült-e a tollazatuknak visszanyernie a természetes vízszigetelő képességét. Videót ide kattintva láthat.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.