Számítógéppel generálták a H&M modelljeit

A H&M katalógusának modelljei testvériesek: szépen megosztoznak ugyanazon a testen. Nem, nem nyolcasikrek, hanem ugyanarra a számítógépes eljárásokkal tökéletesre polírozott testre másolták rá a fejüket, a hiteles eredmény miatt bőrszín-módosításokkal – írja az Aftonbladet. A képeket látva joggal.

További bizonyítékokért kattintson!
További bizonyítékokért kattintson!

Håcan Andersson, a H&M sajtósa a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a kopipésztelt hölgyek feladata elsősorban a kollekció bemutatása, amelynek viszont eleget tesznek. Ugyanakkor elmondta, valóban arról van szó, hogy lefotóznak egy próbababát, majd fotosoppal életre keltik. A babának viszont fej is kell,  erre szolgálnak a katalógusban szereplő, a H&M marketingesei által csak arcmodellekként emlegetett nők.

A céget emiatt sok kritika érte a norvég sajtóban, mondván, ki a fenére gyártanak fehérneműket, ha olyan magas esztétikai elvárásaik vannak, hogy még a modellek teste sem elég jó a kollekció bemutatásához. Andersson szerint azonban a katalógus célja nem az ideális női test meghatározása, hanem hogy bemutassák, mit árulnak.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.